Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

02. 05. 2021. 19:07 >> 19:41

JUTARNJI PROGRAM

O pripremama za masovnu vakcinaciju

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o pripremama za masovnu vakcinaciju, Svjetskom danu slobode medija, sezoni u Baru i NP Durmitor.

Bavimo se pripremama za masovnu vakcinaciju u Crnoj Gori koja startuje 4.maja. Gdje će se nalaziti vakcinalni punktovi, koliko će medicinskih radnika biti na terenu i koji su uslovi prijavljivanja, pitamo direktora Doma zdravlja Podgorica dr Danila Jokića.

Govorimo o epidemiološkoj situaciji u Andrijevici koja se i dalje nalazi u crvenoj zoni. Za Jutro govori direktor Doma zdravlja u tom gradu dr Jugoslav Račić.

Tema Jutra: Svjetski dan slobode medija koji se obilježava 3. maja, po odluci Generalne skupštine Ujedinjenih nacija decembra 1993. godine. O stanju medija u Crnoj Gori razgovaramo sa izvršnim sekretarom Medijskog savjeta za samoregulaciju Rankom Vujovićem.

Upis u prvi razred osnovne škole je počeo. Projeravamo kako izgleda testiranje djece koje uključuje razgovor sa školskim pedagogom ili psihologom.

U Jutarnjem i o pripremama za ljetnju sezonu u Baru. Koliko se uradilo na osmišljavanju turističke ponude u gradu pod Rumijom i da li ima prvih rezervacija, čućemo od direktora lokalne turističke organizacije Emila Kukalja.

O posjeti Nacionalnom parku Durmitor za vrijeme prvomajskih praznika. U Jutarnji program uključićemo stručnu saradnicu Ivanu Džaković.

U redovnoj rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o Zelenoj rezidbi vinove loze. Na pitanja odgovara Ljiljana Pajović iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Andrea Šekularac informiše iz Virpazara.Biće riječi o:

- Promociji turističkih proizvoda i domaće radinosti u tom kraju.


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније