Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

26. 02. 2021. 19:05   >>  19:05 2

U JUTARNJEM PROGRAMU

O porastu deformiteta kičme kod učenika

Pandemija korona virusa promijenila je tok školovanja što je uticalo na porast broja deformiteta kičme, ali i na sam rast djece, što je dodatno pogoršalo ionako lošu statistiku. u Jutarnjem programu o tome će govoriti fizioterapeutkinja, specijalistkinja primijenjene fizioterapije Iva Tomković.

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore prvi su inostrani tim za djelovanje u nesrećama koji je na ovaj način dao doprinos saniranju posljedica zemljotresa u Hrvatskoj. Sa nama će biti volonteri Kristina Burzanović i Filip Vukčević.

Za dva najbolja tima RISE projekta proglašeni su ReUse centar koji je osvojio prvo mjesto i u fokus stavlja principe cirkularne ekonomije i želju za smanjenjem otpada i Happy Bed koji je osvojio drugo mjesto za ideju proizvodnje kreveta za pse od starih guma, koji su zdravi i po kućnog ljubimca i po životnu sredinu. Ugostićemo predstavnike najboljih timova Anđelu Đurašković i Tijanu Pejović.

Punu stipendiju za školovanje u Velikoj Britaniji, posredstvom HMC Projekta za centralnu i istočnu Evropu dobili su Lazar Đuković i Nađa Kaluđerović predstavnici 11. generacije. Biće naši gosti sa svojom mentorkom Anom Jakić Vilford. Iz Velike Britanije i Tonbridž škole uživo za naš program govoriće stipendista Damjan Lalović.

Muzičar Goran Stijepčevič obradio je pjesmu Danijela Popovića “Hej drugovi” i tim povodom stiže nam u goste.

"Sevdah uz harmoniku" projekat je u kojem je učestvovao i Zdravko Đuranović. Snimio je pjesme “Malenim sokakom ne prolazim više” i Mujo đogu po mejdanu voda” koje će predstav u našem programu.

Sa terena uživo izvještavaće Andrea Šekularac. Informisaće nas o subvencioniranju sterilizacije vlasničkih pasa u Podgorici, o akciji sadnje žirova na Dajbabskoj gori, a družiće se i sa našim reprezentativcima u PES-u koji će igrati u D grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Povodom 100 godina od smrti kralja Nikole, u TV Arhivu insert iz serije Korijeni, reditelja Bata Ljumovića.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće kolač od dvije vrste čokolade.

Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike, dječji kutak.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org, jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније