Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

25. 01. 2021. 18:03 >> 18:04
1

JUTARNJI PROGRAM

O dječjem dodatku, vršnjačkom nasilju...

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o epidemiološkoj situaciji u zemlji, namjerama Ministarstva finansija da uvede dječji dodatak, zahtjevu pomoraca da se imunizuju u prioritetnim grupama, vršnjačkom nasilju...

Da li je prošao rizični "talas" širenja epidemije po okončanju praznika? Postoji li prijetnja od sezonskog gripa i da li je bilo slučajeva obolijevanja? Kada će se početi sa vakcinacijom protiv koronavirusa? Za Jutro govori epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje Karolina Hajduković.

Govorimo o apelu koji je Unija pomoraca Crne Gore uputila Institutu za javno zdravlje da ih stavi u prioritetnu grupu za imunizaciju. Kako ističu, u Evropskoj uniji se pokrenulo pitanje potrebe izdavanja potvrde nakon obavezne vakcinacije protiv koronavirusa za sve one koji namjeravaju putovati.

Tema Jutra: Dječiji dodatak. Namjera ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića je da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječijeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti. Kakva je trenutna situacija sa tim vidom materijalnog obezbjeđenja? Što o tom pitanju misle političke partije? Za Jutro govore: Miloš Ristić iz Zavoda za socijalnu i dječiju zaštitu, Milena Vuković Sekulović iz URA i Boris Mugoša iz Socijaldemokratske Crne Gore.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Prekidu radnog odnosa i naknadi štete. Na pitanja odgovara advokatica Snežana Mićanović Nikčević.

Bavimo se aktivnostima Direktorata za vanredne situacije. Da li je bilo intervencija uslijed pogoršanja vremenskih prilika i kakva je koordinacija sa lokalnim službama zaštite i spasavanja? Na ta i druga pitanja odgovara generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Esad Mulić.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija, Nemanja Pavićević informiše o:

- Vršnjačkom nasilju. Posljednji takav slučaj dogodio se u Baru kada je maloljetnik brutalno pretukao vršnjaka, dok je nepoznata osoba sve snimala telefonom.

-Kapacitetima nedavno otvarene intenzivne njege Klinike za neurologiju Kliničkog centra CG.

-Uvećanju dječijeg dodatka. Provjeravamo što o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti misle u Udruženju “Roditelji”.

 

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније