Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 01. 2021. 18:08 >> 18:08

AKTUELNE TEME

U Jutarnjem sa porodicama stradalih u nesreći na Bioču

Priču Jutra posvećujemo obilježavanju 15 godina od željezničke nesreće na Bioču, kada je život izgubilo 47 putnika, a više od 200 povrijeđeno. Čućemo svjedočenja putnika, porodica nastradalih i onih koji su učestvovali u spašavanju.

Ko nam radi sa djecom? Kako prepoznati da dijete trpi nasilje? Kako se zaštititi od pedofila, kriminala na internetu i društvenim mrežama i okruženju? Kako ohrabriti djevojčice i dječake i sve one koji su pretrpjeli ili trpe neki oblik nasilja i zlostavljanja da zatraže pomoć? Gošća Jutra -  psihoterapeutkinja Darija Petović Bambur.

Povodom Dana novinara Crne Gore, donosimo zapise o doajenima crnogorske reportaže – Radovanu Jablanu i Bošku Pušonjiću.

Kako nastaje umijeće izrade stakla, koje je najdublje ukorijenjeno u mjestu Murano, u Veneciji? U goste nam stiže umjetnik Manuel Bortolotto koji upravo u Muranu ima atelje i njeguje umjetnost koja nastaje od čuvenog murano stakla. Upoznaćemo njegovo stvaralaštvo.

“Take Me Back Home” i “Invisible cities” su otvoreni pozivi kroz koje NVO Atelje22 želi da omogući mladim, kreativnim ljudima da predstave svoje ideje i učeštvuju u nizu kuturnih manifestacija koje će biti organizovane u periodu Maj/Jun 2021. Na koji način mladi ljudi mogu aplicirati i dobiti podršku za ostvarenje svijih ideja,  uživo iz Italije  skajpom za naš program govoriće nagrađivana umjetnica i predsjednica organizacije  Milica Janković.

Muzički gosti Jutra - uživo ansambl Omera Hodžića “ Agava” i solista Rajo Simonović.

Najavljujemo Memorijalni turnir „Ljubo Jovanović” koji će se tokom vikenda održati u Danilovgrdu u organizaiji KK Danilovgrad, ali i humanitarnu fudbalsku utakmicu: „Srcem za Nataliju!“ koju ALFA Centar organizuje u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić.

Sa terena uživo izvještavaće  Ana Joksimović.

U Tv Arhivu prča Ljubice Vađon, emitovana  23. janaura  1973. u našim “Novostima dana” o nagradi Oktoih koja je uručena Zavodu za rehabilitaciju i osposobljavanje omladine u Kotoru.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu.

Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike, dječji kutak.

 

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail:  jutarnji@rtcg.org, jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније