Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

18. 01. 2021. 18:06 >> 20:12

U JUTARNJEM

Vučinić i Popović o rodnoj ravnopravnosti

U emisiji Jutranjeg programa govorimo o ljudskim pravima sa članom Odbora za rodnu ravnopravnost Maksimom Vučinićem i poslanicom Demokrata Zdenkom Popović. O sudbini MA i nove avio-kompanije izvijestiće nas državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović, a govorimo i o opozivu crnogorskih ambasadora.

Izjava Vučinića, koji je pitao “da li majka može biti dovoljno dobro majka, ako je tokom dana zauzeta razmišljanjem o biznisu i politici”, izazvala je oštre reakcije javnosti. Gdje je Crna Gora na putu ka postizanju potpune rodne ravnopravnosti i koliki je procenat učešća žena u politici samo su neka od pitanja za goste.

Govorimo o sudbini Montenegro Airlinesa i radu nove nacionalne avio-kompanije čiji će proces osnivanja biti gotov u narednim sedmicama. Da li će i pod kojim uslovima MA obnoviti letove, koliko će radnika iz te preći u drugu kompaniju i kako će ostatak zaposlenih biti obeštećen? Gost Jutra: Zoran Radunović - državni sekretar za saobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Tema Jutra: Opoziv crnogorskih ambasadora. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da smatra da se nisu stekli uslovi za donošenje ukaza o opozivu ambasadora koje je predložila Vlada, navodeći da predlog za opoziv nije imao adekvatno obrazloženje. Kako će se vladin poziv ambasadorima da se vrate u državu na konsultacije, odraziti na diplomatsku mrežu Crne Gore? Da li zemlja ulazi u ustavnu krizu? Za Jutro govore bivši šef diplomatije Branko Lukovac i predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić.

Bavimo se i pitanjem zloupotrebe bolovanja. Skoro šest miliona iznose troškovi države za bolovanja u 2019. Ko i kako kontroliše doznake o privremenoj spriječenosti za rad? Ko najčešće zloupotrebljava terapijski sistem? Kakva se šteta nanosi polodavcima i koje su kazne za zloupotrebu bolovanja? Na pitanja odgovaraju dr Sanja Simović-članica prvostepene Ljekarske komisije Fonda za zdravstveno osiguranje i Rumica Kostić - šefica sektora za pravna pitanja u Uniji poslodavaca Crne Gore.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o ostvarivanju prava na trudničko bolovanje. Na pitanja odgovara advokat Dražen Ćorović.

Govorimo o aktivnostima dežurnih inspekcija nakon praznika. Kakvo je stanje na terenu, koliko je kazni izrečeno i gdje su evidentirana najčešća kršenja epidemioloških mjera? Na ta i druga pitanja odgovara Iva Čukić iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove.


Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija, Nemanja Pavićević informiše o:

- Bezbjednom planinarenju. Podsjetimo, prilikom uspona na Štirovnik, prije dva dana je poginula planinarka. O uslovima na našim planinama i mjerama prevencije razgovaraćemo sa načelnikom Službe zaštite i spasavanja Željkom Loncovićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније