Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

31. 12. 2020. 14:27   >>  01. 01. 2021. 10:36 3

BOGAT PROGRAM

Doček Nove uz humor i muziku na TVCG

Televizija Crne Gore za novogodišnje praznike pripremila je atraktivan i sadržajan program. Građani koji planiraju da Novu godinu dočekaju u svojim domovima, mogu da računaju na dobru zabavu uz program TVCG. Uz pažljivo osmišljen program, uživaće svi koji traže sofisticiranu i ugodnu zabavu. Ovogodišnji program neuporedivo je bolji od prošlogodišnjeg, u znaku je emocija koje su čiste i stišane, kaže urednik kulturno-umjetničkog programa, Vlatko Simunović, za Portal RTCG.

Kvalitetna autorska muzika za sva vremena

Žanrovrski klasifikujući to je procentualno korektno izbalansirana pop, folk i tradicionalna muzika, kaže Simunović za portal RTCG.

''Muzički dio programa sniman je u podgoričkom restoranu Porto na čemu smo zahvalni gospodinu Nikoli Buzdovanu. Igrani dio realizovan je s ljubaznošću gospodina Vuka Vukadinovića koji nam je ustupio svoj stan. Program namijenjen djeci znatnim dijelom je rađen u našen virtuelnom studiju'', kazao je on.

Poznata lica iz svijeta pop muzike. Uglavnom crnogorska i srpska scena

''Spisak je dug a svi su odlični muzičari i bilo koga da izostavimo učinićemo ozbiljnu nepravdu - Tu su i "Frajle". Emitovaćemo i nekoliko tradicionalnih pjesama koje interpretira Milica Alfirović Vojinović, a obilježile su doček ove 2020. godine'', naglasio je Simunović.

Poseban dio programa, kaže Simunović, zauzeće i čuveni orkestar Peđe Nedeljkovića, koji je iz svog studija pripremio odličan muzički sadržaj za gledaoce TVCG.

Kao novost programa ističe muzički šou "Tri asa". Halid Bešlć, Zoran Kalezić i Šukrija Žuti Serhatlić pjevaju izabrane hitove i nove pjesme. 

''Otmenost, elegancija...Praznik. Ponosni smo što smo dobili priliku da ih okupimo. Niko ne može ostati ravnodušan'', kazao je Simunović.

Urednik Drugog programa TVCG, Sabrija Vulić, kazao je da, uzimajući u obzir okolnosti u kojima su radili, kao posljedicu pandemije Kovid-19, redakcije Drugog programa TVCG ipak su tokom novogodišnjih praznika za svoje gledaoce pripremile raznovrstan program.

''Redakcija sportskog programa tradicionalno pravi godišnju emisiju Planeta sport kroz koju ćemo se osvrnuti na sve one događaje koji su obilježili nikad siromašniju sportsku 2020 godinu. U ponedjeljak je već viđena, sad već kultna emisija Fudbal fest kroz koju su se Goran Radević i stručni konsultant Dejan Peković osvrnuli na ovu fudbalsku godinu'', istakao je Vulić.

U novogodišnjoj noći najmlađe gledaoce uvešćemo u slavlje sa emisijom Novogodišnje zvjezdice autorke Valentine Mitrović, kaže Vulić, ističući da je kolega Ivan Maksimović pripremio tri takmičarske emisije pod nazivom “Ko to tamo pjeva” u kojima se u poznavanju muzike takmiče poznate ličnosti iz javnog života Crne Gore. Emisije su na programu 01, 02, i 03. januara.

Novogodišnje praznike obilježiće i serijal emisija “Igram svoju igru” koje će biti emitovane od ponedjeljka 04. januara svakog radnog dana u 15 sati, a posvećene su životnim pričama sportista.

Filmski i serijski program TVCG biće kao po običaju raznolik

Urednik filmskog programa RTCG, Vuk Perović, poručio je da su za gledaoce TVCG pripremili najaktuelnije naslove, nagrađivane filmove, ostvarenja koja danas spadaju u ona za sva vremena, kao i bogat filmski program za djecu i porodicu.  

''U Novu godinu ćemo ući sa  "Zelenom knjigom", ostvarenje nedavno nagrađeno Oskarom za najboljim film, u kom igraju sjajni Vigo Mortensen i oskarovac Maharšala Ali'', istakao je Perović.

Kako je kazao, tokom praznika publika TVCG će moći da pogleda i komediju sa Robertom De Nirom, zatim boksersku storiju o uzdizanju šampiona "Ljevoruki" sa Džejkom Džilenhalom, pa "Muzej čudesa" sa Džulijen Mur i Mišel Vilijams, pa priču o Džeki Kenedi koju u ovom filmu igra sjajna Natali Portman.

Biće i nekoliko kraljevskih priča. Storija o Grejs od Monaka u kom predivnu Grejs Keli tumači Nikol Kidman, takođe i "Kraljicu" sa Džudi Denč koja je za tu ulogu dobila Oskara, kao i "Mladu Viktoriju" sa Emili Blant, ostvarenje koje je nagrađeno Oskarom za najbolji kostim.

U dnevnim terminima dječji i porodični filmovi

''Istakao bih švajcarski film "Hajdi", rađen poj jednoj od najljepših dječjih knjiga svih vremena. To je inače najuspješniji švajcarski film u istoriji'', objašnjava Perović.

Emitovaće se, kako kaže, i holivudska animirana ostarenja: "Bjekstvo sa planete zemlje", "Ujedinjene životinje" i "Spašavajući Deda Mraza".

Tu su i nagrađivani evropski filmovi za cijelu porodicu, "Moje nevjerovatno ljeto sa Tes", kao i dva filma u kom dječak Sune prolazi kroz razne avanture. Imamo i poznatog strip junaka Asteriksa koji  sa svojim najboljim prijateljem Obeliksom ide na Olimpijske igre, kao i dva njemačka ostvarenja  u kojima je tamošnja filmska zvijezda Til Švajger naučio kako da se odrekne zavodiništa i postane brižan roditelj.

Tu je i  legendarna vestern trilogija Serđa Leonea sa nepraviziđenim Klintom Istvudom - "Za šaku dolara", "Za dolar više" i "Dobar, loš, zao". Gledaćemo i kultni serijal filmova o žandarima iz Sent Tropea sa velikim francuskim komičarem Lujom De Finom.

Novogodišnji filmski program na RTCG 1 I RTCG 2 kreće u novogodišnjoj noći 15 minuta poslije ponoći

Na I programu je to film "Zelena knjiga", a na II, "Grejs: princeza od Monaka".  I družimo se do ranih jutarnjih časova. Tokom praznika, filmovi većinom idu u nešto  kasnijim večernjim terminima na oba kanala, osim filma "Kraljica" koji će biti emitovan u nedjelju 3. janura u 21.05. Tokom praznika, u različitim dnevnim terminima emitujemo dječje i porodične filmove.

Precizni termini mogu se pronaći na http://www.rtcg.me/tv/programska-sema.html

Za uzbudljiv i bogat novogodišnji projekat zaslužan profesionalni tim TVCG

Simunović je kazao da su upravo vanredne okolnosti ljude motivisale da pruže svoj maksimum.

''Mnogo je tu elemenata bilo u igri. Majstori to savršeno poslože. Generalni direktor Božidar Šundić izašao je u susret svim naših zahtjevima. Rukovodilac produkcije Dragan Tomašević angažovao je odličnu ekipu profesiopnalaca u kojoj svi znaju što im je posao i besprijekorno funkcionišu. Blistao je reditelj Milan Šofranac. Bio je tu i duh pokretač svake naše dobre priče Kaćo Kovačević. Pa, Igor Vujović i Đoko Jablan koji strpljivo "peglaju"ton do savršenstva. Vrhunski kamermani, video mikser, montažeri, šminkerke..Scenski radnici, energetičari...Puno ljudi. Savršen tim. Odlično odrađen posao'', zaključuje Simunović za portal RTCG.

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније