Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

04. 12. 2020. 18:22 >> 18:22
1

U JUTARNJEM

O upotrebi pirotehničkih sredstava u CG

U Crnoj Gori zabranjena je prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava, ali je uprkos tome njihiva upotreba i te kako prisutna. U susret akciji “Petarda” razgovaraćemo sa načelnicom Odsjeka za prevenciju i rad policije u zajednici Tamarom Pavićević, načelnicom Direkcije za preventivne poslove Direktorata za vanredne situacije MUP-a, mr Sandrom Racković, a posjetićemo i Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Povodom Svjetskog danu volontera/ ki gošća Jutra- Milena Šćepanović, predstavnica Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Predstaviće projekat ROUTE WB6 koji ima za cilj promociju prekograničnog dugoročnog i kratkoročnog volontiranja kao alata koji će doprinijeti smanjenju socijalne i etničke distance među mladima u regiji, kao i jačanju njihovih prosocijalnih i evropskih vrijednosti koje vode pomirenju, stabilnosti i prosperitetu regije.

Sa terena uživo izvještava Ana Joksimović.

U goste nam stižu pobejdnici kviza “Kad priroda pita “ - ekipa OŠ “21.maj”, brat i sestra Najda i Eldar Hasanović, ucenici IX/b i njihov mentor, nastavnik Jasmin Šabotić.

Premijerno emitujemo spot za numeru “Relampinos”, kompozitora Adama del Montea iz Los Anđelesa. Projekat ujedinjuje istaknuta imena gitarske umjetnosti, među kojima su i crnogorski gitaristi Danijel Cerović i Goran Krivokapić, kao i više od stotinu gitarista različitih generacija iz čitavog svijeta. Tim povodom u goste nam stiže Danijel Cerović.

Muzička gošća biće i Anita Popović Vučković koja će predstavitti novi spot “Karavan putuje”. Nakon 9 sati izvešće i svoje hitove “Dotakni me” i “Vrati se”.

Drugu nagradu za kompoziciju na festivalu “Naša radost” osvojila je Nataša Latković za pjesmu ,,Nema svirke bez klavirske dirke” koju je otpjevala njena kćerka Darija. One će biti naše gošće.


U Tv Arhivu prisjećamo se početka decembra 1972. godine. Na trasi pruge Beograd - Bar postavljena je metalna konstrukcija mosta na Maloj rijeci, najtežeg građevinskog poduhvata na pruzi. O tom poduhvatu, jgledamo prilog novinara Radivoja Rabrenovića iz tadašnje informativne emisije Novosti dana.

U “Zapisu” za Jutro priča posvećena slikaru planinske Crne Gore Naodu Zoriću koji govori o svom odrastanju na Đurđevića Tari, svjetlosti na Mediteranu i životu u Kolašinu, te objašnjava svoju filozofiju mentaliteta vezanu za izvorni život na selu, kao i opčinjenost starim Crnogorkama i Crnogorcima, koji su pretežno na njegovim slikama…

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Južnu Ameriku i grad Kuenka. Gledamo drugi dio priče iz UNESCO-vog grada.

Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike, bogat dječji kutak.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org, jutarnjivikendom@ rtcg.org


Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније