Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

29. 10. 2020. 19:08 >> 19:09

TEMA: MOŽDANI UDAR

Neurolog Mladen Debeljević gost Jutarnjeg programa

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, regionu i Evropi. Iz Sarajeva izvještava Elvir Bucalo, novinar BHT1, a iz Njemačke Jakov Leon, Urednik u redakciji Vijesti DW.

- Danas se obilježava svjetski dan borbe protiv moždanog udara, a ljekari upozoravaju da ako se terapija primi u prva četiri i po sata od prvih simptoma, velike su šanse za pozitivan ishod. Gost Jutarnjeg programa biće dr Mladen Debeljević, neurolog KCCG. 

- Ministarstvo održivog razvoja i turizma upozorilo je građane da moraju prijavljivati adaptaciju objekata, i da adaptaciju nipošto ne smiju miješati sa rekonstrukcijom. Ukoliko se ne prijavi adaptacija, a inspekcija to dokumentuje, slijedi kazna od 500 do 40.000 eura. Sa nama će biti Marko Vujović, iz MORT-a.

- Ministarstvo za ljudska i manjinska prava,u saradnji sa Regionalnim savjetom za saradnju realizovalo je istraživanje o socio-ekonomskom položaju Roma i Egipćana u Crnoj Gori. Istraživačka agencija DeFacto sprovela je istraživanje za potrebe MLJMP. Ugostićemo Mirelu Ramčilović, iz MLJMP i Stevana Kandića iz agencije DeFacto.

- Govorimo o projektima Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Sa nama će biti Edin Koljenović, šef RYCO lokalne kancelarije u Crnoj Gori.  

- Crna Gora će 21. novembra biti domaćin najvećeg regionalnog turnira u “counter strike global offensive” u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore i partnera iz regiona, u kome će učestvovati oko 150 timova. U goste nam stiže Filip Šoć iz SESCG.

- Petkom se družimo sa kolegama iz Sportske redakcije TVCG.

- Vrijeme je slivanja vina, vrijeme je i pečenja rakije. Prije nekoliko dana Saša Radović je posjetio dvije vinarije i vidjećete tu priču.

- Nakon šest godina Dino Merlin objavio je novi album. Intervju sa ovim kantautorom pogledajte ujutru.

- Nemanja Pavićević uživo izvještava iz Podgorice. Posjetiće ZHMPCG, govoriće o sedmici štednje, ali i o bezbjednosti hrane.

- Tu su i priče reportera sa terena, kao i standardne rubrike.

Urednik i voditelj emisije: Dejan Bijelić

Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније