Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 10. 2020. 13:23   >>  13:23

U 22:30H

Nova sezona ABS-a od večeras na TVCG2

Na TVCG2 od večeras u 22.30h počinje nova, četrnaesta sezona emisije ABS, koja se bavi saobraćajem i automobilizmom. Emisiju vodi i uređuje naš kolega Danijel Čelecki.

Emisija je premijerno na Drugom kanalu svake subote od 22.30h, dok je repriza narednog dana u 13 sati na Prvom programu Javnog servisa. Emisiju, takođe, možete odgođeno pogledati i na Portalu RTCG.

“Rijetke su emisije koje mogu da se pohvale dugovječnošću i trajanjem na našoj medijskoj sceni. Jedna od njih je svakako ABS-emisija koja se godinama priprema i realizuje u okviru Drugog programa i redakcije Zabavno-komercijalnog programa. To je emisija koja ima svoju publiku, koja voli kako temama pristupa urednik Danijel Čelecki. Naravno, saobraćaj i automobilizam su vrlo interesantne teme za oglašivače, pa je ABS prepoznat i među privrednim subjektima. Svake godine je veliko interesovanje za sponzorstva rubrika ili cijele emisije", kaže Branimir Žugić, urednik Redakcije Zabavno-komercijalnog programa.

Urednik emisije Danijel Čelecki kaže da će se u novoj sezoni zadržati programski segmenti emisije po kojima je ovaj format i prepoznat.

"U svakoj emisiji dajemo doprinos podizanju svijesti učesnika u saobraćaju o važnosti poštovanja propisa. Aktuelni problem iz oblasti saobraćaja ili neki koji postoji duže vrijeme, a još nije riješen je centralna tema. Tu su i brojne dileme vlasnika vozila koje se tiču osiguranja ili saobraćajnih pravila", kaže Čelecki.

Druga priča u emisiji je predstavljanje novih automobila na crnogorskom trzištu.

"Autoindustrija intenzivno napreduje. Mnoge kompanije su se udružile u velike korporacije da bi odgovorile zahtjevima kupaca i prevladale velike finansijske krize koje posljednjih desetak godina pogađaju svjetsku ekonomiju. Nakon centralne teme u nastavku imamo priču iz majstorske radionice o mehaničkim ili problemima elektronike na vozilima, povremeno predstavljamo oldtajmere ili imamo priču o nekom atraktivnom plovilu. Kraj emisije posvećen je novim automobilima koji su predstavljeni svjetskoj javnosti, a tek treba da stignu na tržišta. U toj rubrici govorimo i o konceptima koji su ideje dizajnera kako bi neki budući automobil trebalo da izgleda. To je prilika da saznamo više o savremenim tehnologijama koje će se ugrađivati u vozila", rekao je on.

Urednik Zabavnog programa Branimir Žugić najavljuje vrlo brzo i novi izgled emisije “ABS”.

“ABS uvijek traga za najboljim pričama iz saobraćaja, a svi zajedno za najboljim programskim, ali i vizuelnim rješenjima. ABS je format koji ćemo pozicionirati u virtuelnom studiju. Ukoliko zbog situacije sa pandemijom i pomjeranja nekih rokova ne stignemo prije, vjerujem da je početak nove godine vrijeme za selidbu emisije u novi, virtuelni studio”, napominje Žugić.

Urednik emisije Danijel Čelecki poziva gledaoce da i ove sezone budu uz emisiju koju priprema.

“Saobraćaj je neizostavni dio našeg života. Nešto bez čega savremen svijet ne može da funkcioniše. Svakako budućnost donosi mnogo toga interesantnog. Emisija ABS, kao i mnogo godina do sada, biće Vaša veza sa prošlim, sadašnjim i budućim vremenima kad je riječ o saobraćaju i automobilizmu.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније