Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

01. 10. 2020. 18:40 >> 18:40

SJUTRA U JUTARNJEM

O epidemiji, prevenciji karcinoma dojke...

U fokusu Jutarnjeg programu i sjutra će bitiepidemiološka situacija u crnogorskim gradovima. Od 6:30 do 9 sati na TVCG.

Gledaćete:

- Za Jutarnji program govori dr Ilija Ašanin, direktor Opšte bolnice u Nikšiću. U Beranama je 339 inficiranih korona virusom. Uključujemo Nemanju Bojovića, iz Komunalne policije Berane. Raste broj oboljelih i u Budvi. U tom gradu je 119 aktivnih slučajeva, za naš program govori Dragan Božović, načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva.
- Oktobar je mjesec u toku kojeg se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke. Govorimo o kampanji za prevenciju karcinoma dojke "Pođi na kontrolu", u organizaciji NVO Brini o sebi, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore. Gošća u studiju biće Ivona Dabetić, predsjednica Udruženja NVO Brini o sebi.
- Na Rosama je počelo snimanje druge sezone serije “Dug moru”. U projektu je angažovan veliki broj glumaca i saradnika iz Crne Gore, a pisci scenarija su Novljani, Stevan Koprivica i Maja Todorović. Scenaristkinja i dramaturškinja Maja Todorović nam se skypom javlja.
- Nakon bezbroj avantura, došao je trenutak za novi konkurs i neke nove klince, uprkos Koroni. Naime riječ je o projektu Hexatorm RTCG i DW akademije. Sa nama će biti Dražen Bauković, koordinator projekta i Filip Ćuković, jutjuber, a skypom će nam se javiti Jakov Leon, koordinator projekta DW Akademija. 
- Laboratorija Inovacija za mlade prvi put priprema online #UPSHIFTme radionicu, na koju se mogu prijaviti timovi iz čitave Crne Gore. Ugostićemo Jovanu Vulić, iz Laboratorije inovacija za mlade Kreaktivator.
- Nikšićanka Katarina Lukovac predstavljala je Crnu Goru na Miss Aura takmičenju u Antaliji u Turskoj, koje je okupilo 40 najljepših djevojaka iz zemalja širom svijeta. Katarina će biti naša gošća.
- Petkom se družimo sa kolegama iz Sportske redakcije RTCG, ugostićemo Vlada Jovićevića
- Marija Radanović uživo izvještava iz Tivta. Provjerava kakva je epidemiološka situacija u tom gradu i kako je organizovana nastava u OŠ „Drago Milović“.
- Tu su i priče reportera sa terena, kao i standardne rubrike.

Urednik i voditelj emisije: Dejan Bijelić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније