Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

29. 05. 2020. 19:33 >> 19:33

DOBRO JUTRO CG

Gost Jutarnjeg ambasador NR Kine

U Jutarnjem programu TVCG govorimo o trenutnoj situaciji u Kini u vezi sa korona virusom, o saradnji između Kine i Crne Gore, ali i odnosima Kine i Amerike. Gost ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Teme Jutarnjeg:

Strah od koronavirusa i dalje utiče na putovanja i turizam. Nedavno su brojne vodeće svjetske luke najavile da će nastaviti s ograničenjima, što će usporiti oporavak kruzing industrije. Gost Jutra -Mihailo Vukić, vlasnik renomirane agencije koja se bavi kruzing turizmom i prvi oporavljeni pacijent od korona virusa u Crnoj Gori.

U redovnoj rubrici “Savjeti kardiologa” dr Ognjen Novosel govoriće o najnovijim istraživanjima koja kažu da COVID -19 prouzrokuje veći rizik od srčanog udara, a u određenom procentu i od moždanog.

Studenski domovi uskoro će biti otvoreni. Ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je da studenti neće plaćati menzu i smještaj u domovima za junski rok. Kako će funkcionisati Javna ustanova Dom učenika i studenata Podgorica pitaćemo tehničkog direktora Predraga Prelevića, a ko će i na koji način brinuti o njihovom zdravlju- reći će nam doktor Doma zdravlja Podgorica Bojan Bekan.

Zahvaljujući našem Tv Arhivu prisjetićemo se emisije “Motori malog majstora Mirka” iz 1992. iz čuvenog serijala “Mali veliki”, u kojoj nam scenarista i urednik Dragan Radulović predstavlja dječaka Mirka sa Cetinja, izuzetnog učenika koji obožava matematiku i fiziku, koji nakon škole vrijedno radi u automehaničarskoj radionici sa ocem Velimirom i savršeno poznaje svaki dio automobila, osvaja nagrade na takmičenjima iz konstruktorstva, trenira fudbal i sanja da postane mašinski inženjer... Danas nakon 28 godina Mirko Vujačić osvojio je preko 150 trofeja, kako kaže od Triglava do Đevđelije. Bio je prvak Crne Gore u automobilizmu devet puta, vicešampion i prvak centralno-evropske zone. Mirko je i vrhunski automehaničar i biće naš gost.

Kako je pandemija korona virusa uticala na modnu industriju i kako će ona u budućnosti definisati svoje poslovanje? Naše gošće biće jedna od osnivačaica modnog događaja Fashion Connection Montenegoro -Danijela Mujović, modna kreatorka Marina Banović Džuver, a putem skajpa sa nama će uživo biti direktorica Modne kuće “Fabrika” iz Beograda Vesna Mandić, koja sarađuje sa vodećim svjetskim kreatorima, koje je i crnogorska publika imala priliku da vidi na tradicionalnim Smotrama mode u Kotoru.

Mzičarka, kompozitorska i tekstopisac Milena Lainović koja živi i stvara u Lonodu, promovisaće u našem programu novi album/EP ,,Higher Hopes” i najnoviji spot za istoimenu numeru.

Koleginica Marija Radanović uživo izvještava iz Kotora i Tivta.
Putopisac Edin Krnić vodi nas u Afriku. Prikazaće nam kako izgleda život u Sudanu.
Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.
U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније