Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

24. 05. 2020. 18:14   >>  18:48 1

TEMA JUTRA

CG bez slučajeva koronavirusa

U emisiji Dobro jutro Crna Goro govorićemo o novim pravilima za vantjelesnu oplodnju, porastu inficiranih u Srbiji i (polu)maturskim ispitima. Sa načelnicom Odjeljenja za epidemiologiju IJZ-a Sanjom Medenicom razgovaraćemo o činjenici da je Crna Gora na putu da stekne status prve evropske covid free destinacije.

 

U emisiji govorimo o:

- Epidemiološkoj situaciji u zemlji i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

-Crna Gora je na putu da proglasi kraj epidemije i stekne status prve evropske COVID-19 free destinacije.Tim povodom ćemo ugostiti dr Sanju Medenicu-načelnicu Odjeljenja za epidemiologiju zaraznih bolesti u Centru za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje.

-U Srbiji je došlo do novog porasta broja inficiranih virusom korona.Epidemiološku situaciju u toj zemlji analiziramo u razgovoru sa epidemiologom prof. dr Zoranom Radovanovićem.

-Tema Jutra:Postupak obavljanja vantjelesne oplodnje po okončanju pandemije.Da li je vanredna situacija zaustavila parove koji su započeli bitku za potomstvo i koje će preventivne mjere biti preduzete za one koji se odluče na postupak vantjelesne oplodnje u Crnoj Gori, pitamo dr Zdenku Koturović-subspecijalistu iz inferiliteta i steriliteta na Odjeljenju za humanu reprodukciju Opšte bolnice “Danilo Prvi“ na Cetinju.

-Provjeri znanja svršenih osnovaca i srednjoškolaca.Kako je proteklo polaganje maturskih i stručnih ispita i kakav je raspored polaganja testova za polumaturante, pitamo Draganu Dmitrović iz Ispitnog centra Crne Gore.

-Lokalne samouprave se sreću sa novim izazovima nakon stavljanja epidemiološke situacije pod kontrolu.O daljim pravcima razvoja  Žabljaka, za naš program govori predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

-U redovnoj rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra“ govorimo o Zelenim radovima u vinogradu.Opširnije u razgovoru sa mr Ljiljanom Pajović iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

-Nacionalni parkovi Crne Gore su otvoreni za pojetioce.Kako u NP Prokletije dočekuju ljubitelje zštićenih kulturnih dobara, čućemo od direktora Parka Admira Lalića.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija, Tijana Mišković će informisati o:

-Radu ugostiteljskih objekata.

-Aktivnostima Komunalne inspekcije.

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније