Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 05. 2020. 18:23   >>  18:24

U JUTARNJEM

O poštovanju mjera u kafićima i tržnim centrima

Kretanje od 23 sata do 5 više nije zabranjeno, a počeli su da rade ugostiteljski objekati, tržni centri, otvorena su kupališta i plaže. U Jutarnjem će govoriti direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici Saša Stefanović, PR menadžer šoping-mola Delta City Dragan Perišić i drugi aktuelni gosti.

U okviru kampanje #OstaniDoma, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, uz podršku UNICEF-a, omogućilo svakom djetetu u Crnoj Gori da dobije psihološku podršku i savjete i u vezi s pandemijom koronavirusa putem Nacionalne SOS dječje linije 116-111, svakog dana od 07.00 do 21.00h . Koji pozivi i problemi su karakterisali period za nama, reći će nam Rukovodilac službe za obezbeđenje dostupnosti servisa sa pomoć i podršku djeci i mladima Marina Lekić Barac.

Tržni centri otvoreni su nakon skoro dva mjeseca. Kako je protekao prvi dan, da li su se građani pridržavali svih mjera i šta su najviše kupovali reći će nam PR menadžer šoping-mola Delta City Dragan Perišić.

I Srednja mješovita škola u Golubovcima u školskoj 2020/21. godini otvara vrata učenicima zainteresovanim za novi obrazovni program – Veterinarski tehničar/ka. Najmodernija obrazovna institucija u Crnoj Gori, u ovom trenutku, donosi i još neke novitete kojih nije bilo do sada na području Podgorice. O tome ćemo razgovarati sa direktorom škole Zoranom Klikovcem.

Univerzitet Donja Gorica(UDG) i Studentski Biznis Centar uprkos pandemiji korona virusa organizovali su više tradicionalnih događaja i projekata onlajn. Među njima je i projekat “Zaori dublje, proširi brazde”, koji je treću godinu zaredom okupio preko 100 srednjoškolaca iz svih gradova i svih srednjih škola u Crnoj Gori. Sa organizatorima projekta govorićemo o idejama koje su zainteresovale brojne kompanije u Crnoj Gori koje su spremne da ulažu dalji tok njihovog razvoja.

Crnogorska vizuelna umjetnica Milica Janković sa Cetinja jedna je od devet autora koja se predstavlja u okviru onlajn internacionalne serije izložbi “Home Shut Home” koju je pokrenula italijanska kustoškinja Linda Fossati. O kakvom je konceptu riječ, razgovaraćemo sa umjetnicom putem skajpa uživo.

Prvo međunarodno takmičenje osvojio je sa četrnaest godina i nastavio da osvaja još osamnaest godina. Danas ga smatraju jednim od vodećih gitarista i kamernih muzičara nove internacionalne scene. Svirao je u najvećim koncertnim salama širom svijeta, a svoj muzički fokus usmjerio je na razvoj novih djela za gitaru kroz pisanje sopstvenih transkripcija baroknih i klasičnh djela. Naš gost putem skajpa uživo iz Njemačke biće naš proslavljeni umjetnik, gitarista i profesor gitare Goran Krivokapić.

Koleginica Ajda Šufta uživo izvještava iz Bara. Ona će nas informisati o besplatnoj školi sportskog ribolova, a posjetiće i jedan plažni bar.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Iran, u selo Karanać - mjesto rođenja sunca, staro preko 4.000 godina.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

 

Urednica i voditeljka: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније