Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 04. 2020. 18:40   >>  19:19

SJUTRA

Gosti Jutra ministar zdravlja i direktor IRF-a

U Jutarnjem programu sjutra o epidemiološkoj situaciji u zemlji i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

-Kovid-19, poznat kao virus korona, postoji više od 50 godina izgubljen u literaturi u velikom broju virusa i nije bio poznat kao izazivač teških bolesti-mišljenje je naučnika koji analiziraju epidemiološku situaciju širom planete.O posljedicama korone u odnosu na dosadašnje pandemije, razgovaramo sa Sergejem Djuranovićem, doktorom biohemijskih nauka i profesorom na Medicinskom fakultetu Vašington Univerziteta u Sent Luisu.

-Upravni odbor Udruženja “BH novinari“ pozvalo je Krizne stožere Federacije BiH i Kantona Sarajevo na otvoreno, efikasnije i javno odgovornije komuniciranje sa medijima, koje uključuje više mogućnosti za postavljanje novinarskih pitanja i dobijanje cjelovitih odgovora u vezi sa virusom i posljedicama pandemije po stanovništvo.Detaljnije u razgovoru sa generalnom sekretarkom Udruženja “BH Novinari“ Borkom Rudić.

-Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je ta zemlja uspjela da uspori širenje epidemije korona virusa, ali da treba da bude spremna za brzi rast zaraze.Koliko se u Moskvi poštuju mjere izolacije, čućemo od studenta završne godine medicine Sava Mićovića.
-Tema Jutra: Spremnost zdravstvenog sistema Crne Gore u borbi protiv korona virusa.Da li su napravljene procjene sistemskog djelovanja, u slučaju daljeg širenja virusa?Kakva je koordinacija sa zdravstvenim ustanovama i karantinima?U kakvim uslovima rade ljekari i dežurno medicinsko osoblje?Na ta i druga pitanja odgovara ministar zdravlja Kenan Hrapović.

-Novoj kreditnoj liniji Investiciono-razvojnog fonda u cilju pomoći preduzećima da ublaže ili smanje posljedice izazvane pandemijom novog korona virusa.Kreditna sredstva su namijenjena za poboljšanje likvidnosti postojećih preduzetnika, mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća.Opširnije u razgovoru sa direktorom IRF Zoranom Vukčevićem.

-Kakva je situacija u Ulcinju u doba pandemije i koliko se poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kazaće nam predsjednik te opštine Ljoro Nrekić.

-Nakon Glavnog grada, istražujemo kako izgleda život beskućnika u doba pandemije u Nikšiću.Sa aktuelnom situacijom će nas upoznati Jelena Milić iz “Defendologija“ Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

-Na koje sve načine izolacija utiče na medjujudske odnose i kako izbjeći konflikte u doba pojačane senzitivnosti, pojašnjava nam psihološkinja Jevrosima Pejović.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Novinarka Nataša Vukajlović će informisati o:

-Svjetskom danu Roma.08.april se obilježava sa ciljem da se ukaže na probleme najveće etničke manjine u Evropi.

-Situaciji u Danilovgradu za vrijeme trajanja pandemije korona virusom.Opširnije u razgovoru sa predsjednicom te opštine Zoricom Kovačević.

-Kreativnosti za vrijeme izolacije.Razgovaramo sa umjetnicom Ninom Vukčević.


Urednici i voditelji emisije:Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније