Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 04. 2020. 18:14 >> 19:14

U JUTARNJEM

Za Jutro govore: Prvi izliječeni od korone, viceguvernerka CBCG...

U Jutarnjem programu govorimo o epidemiološkoj situaciji u zemlji i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

- Za naš program govori Mihailo Vukić, prvi pacijent iz Crne Gore koji je pobijedio korona virus.

- Kako bi izašle na kraj sa pritiscima koji prijete da preplave zdravstvene sisteme, mnoge zemlje grade poljske bolnice za hiljade pacijenata. U čemu je njihova specifičnost i kako biolozi i genetičari tumače brzo širenje virusa, kazaće nam Danijela Popović, naučna saradnica u Centru za nove tehnologije Univerziteta u Varšavi.

- Evropska unija ostavila je Italiju na cjedilu u najtežem trenutku, kada je ta zemlja postala žarište korona virusa. Mijenja li korona globalnu političku scenu? Da li je nedostatak evropske solidarnosti široko otvorio vrata Kini i Rusiji ili će obećana pomoć Evropske komisije Italiji popraviti odnose? Na ta i druga pitanja odgovara profesorica na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dragana Mitrović.

- O situaciji u Srbiji, za Jutarnji program govori i novinar N1.Vojislav Stevanović.

- Tema Jutra: Aktiviranje moratorijuma, u skladu sa Odlukom o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja korona virusa na finansijski sistem. Gošća Jutra biće viceguvernerka Centralne banke Crne Gore Zorica Kalezić

- Zaposleni u DOO “Komunalne usluge”, zbog teškog materijalnog stanja, najavili su da od ponedjeljka staju sa svim aktivnostima. U njihovom dopisu stoji da su se na takav potez odlučili zbog svoje, ali i egzistencije svojih porodica.Tim povodom u emisiju ćemo uključiti predsjednika Opštine Pljevlja Igora Bulatovića

- Nakon što je ustanovljeno da je zdravstveni radnik iz Bara inficiran virusom korona, dio medicinskog kadra smješten je u izolaciju, a zatvoreno je i pedijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice. Kakvo je stanje u tom gradu i koliko se poštuju propisane mjere, čućemo od predsjednika te opštine Dušana Raičevića.

- Što će biti sa podstanarima dok traje vanredno stanje? Da li će i oni koji su ostali bez posla morati da plaćaju kiriju? O toj temi razgovaramo sa advokatom Željkom Braletićem.

- Članice Međunarodne mreže za provjeru informacija IFCN širom svijeta šalju jedinstvenu poruku-borba protiv dezinformacija nikada nije bila važna kao u doba pandemije koronavirusa. U emisiji govorimo o borbi činjenica protiv manipulacija u novinarstvu, na društvenim mrežama i svakodnevnom životu.

Najavljujemo:

- Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Tijana Mišković će informisati o:

- Aktivnostima gradskog preduzeća ”Zelenilo” na održavanju javnih površina u Glavnom gradu.

- Funkcionalnosti mobilne aplikacije Parking servisa.

 

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније