Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

02. 04. 2020. 20:21 >> 20:20

U JUTARNJEM

Nasilje u porodici i beskućništvo u doba korone

I u novom izdanju Jutarnjeg programa govorimo o uticaju pandemije virusa korona na razne segmente života.

- Šta je sa beskućnicima u doba korone? Kako su zbrinuti u ovim uslovima i da li imaju krov nad glavom, samo su neka od pitanja koja ćemo postaviti Dragani Pešić iz Centra za socijalni rad Podgorica.

- Tema kojom ćemo se baviti je i nasilje u porodici u doba korone. Da li je doba karantina i izolacije i doba porodičnog nasilja. Naša gošća biće Snežana Vujović iz Sektora kriminalističke policije.

- U goste će nam doći i naš kolega iz sportske redakcije, Vlado Jovićević sa kojim ćemo razgovarati o otkazivanju svih sportskih takmičenja širom svijeta. U žiži javnosti je tenis i otkazivanje Vimbldona, kao i Olimpijski plamen koji ostaje u Fukušimi bez obzira što su igre pomjerene za sljedeću godinu.

- Čućemo i razgovore sa novinarkom RTS-a Sanjom Ljubisavljević, sa kojom smo razgovarali o trenutnoj situaciji u Srbiji, kao i o funkcionisanju društva u toku trajanja vanrednog stanja. Između ostalog, razgovarali smo i sa mladom preduzetnicom koja svoj posao već godinama obavlja od kuće. U trenucima ovih vanrednih okolonosti takvim ljudima ovo je došao kao odmor, predah od vrlo dinamičnog radnog vremena koje nikako nije fiksno jer maltene 24 sata morate da ste uz lap top ili telefon i da radite. Kako iz te perspektive ova situacija izgleda tim ljudima saznaćete od Draženke Laketić.

- Tu su i priče sa terena. Naša Ajda Šufta informisaće nas o aktuelnim dešavanjima iz Bara, pa ćemo čuti koje su to aktivnosti Crvenog krsta kada je riječ o volonterima Bara, na koji način komunalna policija i doo Komunalne djelatnosti Bar sprovode propisane mjere. Čućemo i priču iz NVO “Žene Bara” koje su ovih dana napravile na hiljade maski a između ostalog i o pokretanju kuhinje koja počinje sa radom u ponedjeljak za socijalno ugrožene.

Urednik i voditelj: Boris Šarančić

Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније