Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 03. 2020. 20:04   >>  20:07

U JUTARNJEM

Gošća dr Barjaktarović - Labović

U emisiji govorimo o:

Tema Jutra je COVID -19 (virus korona). Pratimo situaciju u zemlji, regionu i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka. Za Jutro govore : iz Katara - fudbalski trener Nebojša Jovović, iz Čilea putopisac Edin Krnić, iz Egipta glimica i model Tara Emad, iz Uzbekistana ekonomski ekspert Mirza Mulešković, iz Beograda spisateljica Ivana Kuzmanović, tinejdžerka Katarina Radulović, iz Tivta -muzičar Bojan Delić i mnogi drugi...

Šta podrazumijeva razvoj nove vakcine i koliko dugo taj proces traje, od momenta otkrića do primjene na pacijentima? Koja je uloga regulatornih organa – agencija za ljekove kada govorimo o vakcinama? Kada možemo očekivati vakcinu protiv novog korona virusa? Koji ljekovi su trenutno dostupni za njegovo liječenje? Gost Jutra biće farmaceut Agencije za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS), Crna Gora -Nemanja Turković.

Veruje se da se virus korona prvi put pojavio na jednoj pijaci u Vuhanu u Kini. Šta kaže struka? Zašto je u toku pandemije virusa korona u fokusu lična higijena? Kakav treba da bude naš odnos prema hrani? Gošća Jutra - prvi doktor medicinskih nauka iz higijene u Crnoj Gori i uži specijalista dijetoterapije Snežana Barjaktarović- Labović.

Od ponedjeljka 23. marta počinje primjena novog koncepta nastave na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma. Kako će učionice biti “prenesene” u domove i na koji način će školarci učiti od kuće saznaćemo od Nenada Novovića, direktora kompanije “Amplitudo” koja izrađuje tu platformu .

U posljednjem satu u goste nam stiže violinistkinja Verica Čuljković.

Pogledajte i priču iz Uzbekistana putopisca Edina Krnića...

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće recept nedjelje.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније