Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

25. 02. 2020. 18:35 >> 18:33

JUTARNJI PROGRAM

O riziku od pojave koronavirusa

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o riziku za pojavu koronavirusa u Crnoj Gori koji više nije nizak, već umjeren. Putnicima se savjetuje da ne putuju u oblasti pogođene ovim oboljenjem u Kini, ali i na sjever Italije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Sličan apel stoji i u dopisu Ministarstva prosvjete obrazovno-vaspitnim ustanovama da, u skladu sa informacijama Instituta, ne organizuju putovanja za Italiju do normalizacije epidemiološke situacije.

Tema Jutra: Odlazak mladih iz porodičnog doma. Napuštanje roditelja radi osamostaljivanja, na Balkanu i u zemljama Mediterana sa kojima u najvećoj mjeri dijelimo mentalitetske navike, mnogo je dugotrajniji proces nego što je to slučaj u skandinavskim zemljama. Mladi u Evropskoj uniji u prosjeku napuštaju roditeljski dom u 26. godini, dok se u Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji i Slovačkoj odvajaju od roditelja tek kada zakorače u četvrtu deceniju. Zašto je to tako saznaćemo od profesorice FIlozofskog fakulteta, sociološkinje Tatjane Vujović.

Bavimo se letjenjem, koje se smatra jednim od najbezbjednijih oblika transporta. Međutim, često se tokom leta dešavaju turbulencije. Da li su opasne, kako reagovati na njih, da li ih je moguće izbjeći, samo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati sa pilotom Draganom Popovićem koji leti već četiri decenije.

U Jutarnjem programu govorimo i o treningu koj je sprovelo Udruženje mladih sa hendikepom. Adolescenti i mladi bez invaliditeta i mladi s invaliditetom, učenici iz različitih srednjih škola, s cijele teritorije Crne Gore, proteklih dana edukovani su za buduće uloge vršnjačkih edukatora.

O Ugovoru o doživotnom izdržavanju. Koje su prednosti i zamke potpisivanja takvog ugovora, na šta sve treba obratiti pažnju, te može li se i u kojim slučajevima oboriti na sudu, pojasniće nam advokatica Snezana Mićanović i Dragana Otašević Pesić iz Centra za socijalni rad.

U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa Markom Popovićem.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Marija Radanović će informisati o:

-Organizaciji turističkih agencija, u svijetlu informacije da se ne preporučuje odlazak u Italiju i ostale zemlje pogođene koronavirusom. Podsjetimo, Kompanija WizzAir koji iz Podgorice leti do Milana i Ryanair koji saobraća do Bolonje, za sada neće mijenjati red letjenja zbog situacije sa koronavirusom u Italiji, jer ne postoji zabrana letjenja ka toj zemlji.

- Raspisivanju tendera za izgradnju ulice pored Stadiona malih sportova, radnog naziva "Ulica 17", a u zahvatu DUP-a Nova Varoš 2. Vrijednost projekta je 400.000 eura.

- Aktivnostima Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice koja je potpisala ugovor sa izvođačem Bombeton koji će raditi kapelu u Golubovcima.

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније