Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 02. 2020. 18:13   >>  18:11

U JUTARNJEM

O skladištenju tečnog gasa, poskupljenju registracije vozila

U emisiji govorimo o:

- Registraciji vozila. U medijima je objavljena informacija da je došlo do poskupljenja registracije vozila zbog preraspodjele troškova između tehničkih centara za registraciju vozila i osiguravajućih kuća. U više tehničkih centara tvrde da se sada radi o povećanju od desetak eura dok građani tvrde da je sve prebačeno na njihova leđa, bez ranijeg upozorenja.

-Tema Jutra: Upotreba prirodnog tečnog gasa. Počeli su pregovori između američkih i crnogorskih kompanija o potencijalnoj saradnji u oblasti skladištenja i distribucije prirodnog tečnog gasa iz Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori. Zaključak dvije administracije je da postoje svi preduslovi za uspješnu poslovnu saradnju privrednih subjekata dvije zemlje, ali za konkretan dogovor je potrebno da investitori nađu zajednički interes. Kako pregovori teku i koji su benefiti upotrebe prirodnog tečnog gasa u našoj zemlji, pitamo ministarku ekonomije u Vladi Crne Gore, Dragicu Sekulić.
- Nastavku realizacije projekta ”Energetska efikasnost u Crnoj Gori” čiji je cilj implementacija monitoring sistema koji će pratiti postignute uštede i nivo komfora u zdravstvenim objektima i uspostavljanje održivog sistema finansiranja projekata energetske efikasnosti u javnom sektoru.
- Laboratoriji za mjerenje kvaliteta vode koja je nedavno otvorena u Bijelom Polju. Upotrebom savremene opreme u lokalnoj samoupravi će, kažu, dobiti konkretene rezultate na osnovu kojih će vršiti ocjenu kvaliteta vode Lima. 

- Sindromu ”Stresnog ponedjeljka”. Za većinu ljudi ponedeljak znači povratak uobičajenim poslovnim obavezama i povećanje nivoa stresa. Taj dan se poistovjećuje sa gubitkom slobode jer označava kraj danima provedenim sa porodicom i prijateljima i kraj opuštenog odmora. Kako da spriječimo da nam raspoloženje opadne, pitaćemo psihoterapeutkinju

- U redovnoj rubrici ponedjeljkom ”Plodovi Jutra” govorimo o Javnim pozivima za sektore voćarstva, vinarstva, vinogradarstva i povrtarstva. Opširnije u razgovoru sa Vukotom Stanišićem iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti biljne proizvodnje, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa članovima Internacionalnog Lego benda.

Najavljujemo:

- Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Bojana Čađenović će informisati o:

- Redovnim akcijama Zavoda za transfuziju krvi.
- Aktuelnim ponudama Studija Moderna.


Urednici i voditelji emisije:Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније