Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 02. 2020. 18:04   >>  18:02 1

U JUTARNJEM

Gošća predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović

U emisiji govorimo o:

Tema Jutra: Žene u politici Gošća u studiju biće predsjednica “Crnogorske” Anđela Ivanović, a razgovaraćemo i sa drugim damama koje su aktivne na političkoj sceni u Crnoj Gori. Pitali smo i vas da li vejerujete ženama koje su u politici i da li vjerujete da su muškarci bolji političari od žena?

Kolika je naša potreba za kontrolom? Koje stvari možemo kontrolisati, koje ne? Kako regaujem na okolnosti? Kako održavamo svoje tijelo? Kako i da li se opuštamo? Kada idemo na spavanje? Kakve su nam misli? Koje riječi upućujemo sebi i drugima? Kako da sačuvano svoju energiju? Jesmo li mi ovjde jedina tačka koju treba popravljati? Gošća Jutra - savjetnica za integrativno zdravlje i zdrave stilove života mr sc. ph Ivana Gojković.

U redovnoj rubrici “Savjeti kardiologa” dr Ognjen Novosel govoriće o hipotenziji - niskom krvnom pritisku.

Tradicionalno Veče italijanske muzike u organizaciji Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ održaće se u subotu, 22. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Počasna gošća je poznati sopran Tamara Rađenović koja živi i radi u Londonu. Tamara će biti gošća Jutra.

Govorićemo i o Vikendu savremenog klavira u Parizu – Čarobno savremeno. Osnivač festivala je Konzervatorijum XV arondismana „Frederic Chopin“ u Parizu, a održava se pod pokroviteljstvom opštine Pariz. Na Vikendu savremenog klavira učestvovali su Petar Popović, učenik završnog razreda srednje muzičke škole u klasi Milene Nikočević i Sofija Musić, učenica trećeg razreda u klasi Irme Marković. Oni su premijerno izveli djelo “Dodati komadi” Florana Nažela. Posebno iskustvo za mlade pijaniste je bio susret s kompozitorom sa kojim su neposredno radili na interpretaciji njegovog novog djela. O svom iskustvu govoriće za naš program.

U goste nam stiže profesorica i koordinatorka festivala Savremene klavirske muzike “Forte Piano” Mira Popović.

Pjevačica Marijana Martinović izvešće svoje pjesme: “Golubica”, “Kuća stara”, “Stranac”, “Da si ljubav mog života”...


Andrea Šekularac izvještava uživo sa terena. Pored servisnih informacija saznaćemo i u kom će dijelu glavnog grada biti skuplji parking. Andrea nas vodi u Deltu na interaktivnu izložbu “Piramide i drevni Egipat”.

Putopisac Edin Edin Krnić vodi nas u Kolumbiju u fascinantni gradić Guatape, možda i najšareniji grad ove države. Gradić je poznat po autentičnim kolumbijskim kućama u čijoj blizini se nalazi treća najveća stijena na svijetu La Piedra de El Penol.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće potaž od krompira.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike: Ukusi jutra, Dječji kutak, Kulturni vodič i mnoge druge.


Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније