Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

16. 02. 2020. 18:38   >>  18:37

JUTARNJI PROGRAM

O prevarama turističkih agencija

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o radu jedinstvenog evropskog broja 112 za pozive u hitnim situacijama. Bavimo se i prevarama turističkih organizacija, a govorimo i o biznis barijerama.

U emisiji govorimo o radu jedinstvenog evropskog broja 112 za pozive u hitnim situacijama. U pitanju je značajan resurs sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori, a kako najavljuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u narednom periodu planirano je i uvođenje novih servisa za građane: automatskog mobilnog lociranja pozivaoca broja 112 i automatskog prijavljivanja lokacije udesa.

Tema Jutra: Prevare turističkih agencija. Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv putničke agencije "IN Travel" iz Podgorice, kao i protiv osnivača i izvršne direktorice te firme, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju. O prevarama turističkih agencija i načinima da se od njih zaštitimo, razgovaramo sa predsjednikom Asocijacije turističkih agencija, Orhanom Hodžićem.

U emisiji govorimo i o biznis barijerama. Govorićemo o pregledu trenutne situacije u domenu započinjanja privatnog biznisa, aktuelne prepreke za onog koji se odlučuje na takav poslovni potez i načinima prevazilaženja mogućih razlika između onih koji regularno posluju i redovno ispunjavaju svoje obaveze prema državi, a opet su u neravnopravnom položaju u odnosu na one koji posluju u sivoj zoni.

Predstavljamo Monografiju "Dijaspora Crne Gore u prošlosti i sadašnjosti", koja predstavlja istorijsko svjedočanstvo o migracionim tokovima crnogorskog stanovništva u prethodnim vjekovima.

U redovnoj rubrici ponedjeljkom ”Plodovi Jutra” govorimo o Javnom pozivu za sektor pčelarstva. Opširnije u razgovoru sa Draganom Šutović, savjetnicom za pčelarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i Vladimirom Radulovićem, sekretarom Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa Šukrijom Žutim Serhatlićem.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:

-Tradicionalnoj manifestaciji Ekonomskog fakulteta ”The Right Start”.

-Aktuelnoj ponudi Idea objekta u TC Mall of Montenegro.

-Uslugama koje pruža Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније