Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 02. 2020. 12:51 >> 12:56

JUTARNJI PROGRAM

O sanaciji Duklje, specijalističkim pregledima...

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o Jedinstvenoj platformi za zakazivanje specijalističkih pregleda na sekundarnom i tercijarnom nivou zdravstvene zaštite, kojom je predviđen veći broj ovih pregleda. Bavimo se i sanaciji Duklje i klimatskim promjenama.

Platforma je implementirana u julu prošle godine. Da li je ispunila očekivanja donosioca odluka, da li sada zaista imamo više dostupnih pregleda za pacijente, ima li i koje su oblasti i dalje izazov za zdravstvene ustanove, čućemo iz razgovora sa prof. dr Vesnom Miranović iz Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu i direktora Opšte bolnice Berane dr Budimira Buda Dabetića.

Tema Jutra: Klimatske promjene. Januar 2020. bio je najtopliji mjesec januar na planeti, i bio je za nijansu topliji od istog mjeseca 2016, saopštila je evropska služba za klimatske promjene Kopernikus. Poslije rekordno tople decenije, završene sa 2019. godinom koja je bila druga najtoplija registrovana na planeti, 2020-te godine počinju sa istim trendom.

U emisiji se bavimo i razvojnim potencijalima Opštine Šavnik. Za šavničku, kao i sve crnogorske opštine, važi nepisano pravilo da imaju velike potencije. Glavno pitanje je kako ih valorizovati i na koji način od onoga što je priroda podarila napraviti dobro mjesto za život, prije svega njenih građana, a onda i za posjetioce, turiste i one koji su zainteresovani da ulažu kapital. Tim povodom ćemo ugostiti predsjednika te sjeverne opštine Vlatka Vukovića.

Govorimo o unapređenju uslova za djelovanje centara za socijalni rad u Crnoj Gori. Ministarstvo rada i socijalnog staranja i u 2020. godini razvija potrebne infrastrukture za širenje mreže usluga socijalne i dječje zaštite.

U redovnoj rubrici utorkom "Pitajte advokata", govorimo o lažiranju saobraćajnih nezgoda. Gost Jutra biće advokat Dražen Ćorović.

U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa članovima orkestra "Dobri momci".

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Marija Radanović će informisati o:

-Sprovođenju konzervatorskih mjera na sanaciji devastacije sintetičkim sprejem na kulturnom dobru Duklja. Podsjetimo, organizovane grupe, koje ovih dana uništavaju javnu imovinu, farbom su oskrnavile lokalitet Duklje. Iz Ministarstva kulture ranije je ocijenjeno da su počinioci na taj način pokazali svoj odnos prema istoriji i nasljeđu Crne Gore. Iz resora Aleksandra Bogdanovića osudili su ovaj vandalski čin i najavili krivičnu prijavu zbog devastiranja kulturne baštine.

- Programu za osobe sa invaliditetom, u okviru kojeg će moći besplatno da treniraju sa personalnim trenerom, uz podršku ljekara i obezbijeđenu opremu za trening.

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније