Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 02. 2020. 18:23 >> 18:22

U JUTARNJEM

O zloupotrebi bolovanja, sa skupa o Pekiću...

U Jutarnjem programu govorimo o:

- 10. februaru internacionalnom Danu borbe protiv epilepsije. Koliko znamo o toj bolesti, da li još uvijek postoje predrasude i kako ih zapravo otkloniti, saznaćemo iz razgovora sa profesoricom Medicinskog fakulteta, sprecijalistom neurologije i subspecijalistom epileptologije, dr Slavicom Vujisić.

- Tema Jutra: Zloupotreba bolovanja. Prema preliminarnim podacima Fonda za zdravstvo, lani je izgubljeno 1.221.028 radnih dana. Najčešći razlozi zbog kojih se odobravaju bolovanja su problemi sa kičmom, psihijatrijska bolovanja, kardiološki slučajevi i drugo. Prema do sada obrađenim zahtjevima u 2019. godini troškovi za naknade za bolovanje iznose oko 5,6 miliona eura i u toku je obrada zahtjeva podnijetih u decembru.

- Naučnom skupu posvećenom književniku Borislavu Pekiću. U Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti govorilo se o Pekiću iz nekoliko uglova, a sve sa ciljem da se ponovo osvijetli veliko književno djelo jednog, kako se moglo čuti, pisca svjetskog kalibra.

- Planu Ministarstva prosvjete da i u školskoj 2020/21. godini proširi broj dvojezičnih odjeljenja u crnogorskim osnovnim školama koja će nastavu pratiti na dva jezika.

- Adolescenciji. Djeca danas ranije ulaze u pubertet, saglasni su ljekari i roditelji. Međutim, vrijeme u kojem živimo prilično je drugačije od onoga kada smo mi odrastali.Pubertet nosi nove izazove i opasnosti, na neke možemo uticati a neki će biti van našeg domašaja.O izazovima odrastanja razgovaracemo sa psihologom Milošem Bulatovićem.

- U redovnoj rubrici ponedjeljkom ”Plodovi Jutra” govorimo oDirektnoj podrsci crnogorskim stocarima.Opširnije u razgovoru sa Gojkom Babovićem iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u stocarskoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivede i ruralnog razvoja.

- U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa Anitom Popović.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Bojana Čađenović će informisati o:

-Novom servisu Fonda za zdravstveno osiguranje.U pitanju je eNaručivanje.Servis je počeo sa radom 20. januara i naišao je na veliko interesovanje građana, pa ga je u protekle više od dvije sedmice posjetilo više od 3.000 osiguranika

-Redovnim akcijama Zavoda za tranfuziju krvi.

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније