Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

08. 02. 2020. 18:00   >>  17:59

U JUTARNJEM

O Danu obrazovanja, dodjeli Oskara...

U Jutarnjem programu govorimo o Međunarodnom danu obrazovanja, dodjeli Oskara...

Deveti februar obilježava se kao Međunarodni dan obrazovanja u svim zemljama članicama Ujedinjenih nacija. Posljednjih godina obrazovanje zauzima prvo mjesto na listi strateških pitanja svake države koja želi vlastiti prosperitet. U velikom broju dokumenta Evropske unije obrazovanje je navedeno kao veoma bitan preduslov za ekonomski i društveni razvoj. Preduslov za sve ovo su dobri i kvalitetni nastavnici u svakom smislu te riječi. Nastavnicima, obrazovanje učenika treba da je na prvom mejstu i odgovorni su za dostizanje najviših mogućih standarda u radu i ponašanju. Trebalo bi da su pošteni i drže do svog integriteta, odlično poznaju svoj nastavni predmet, osavremenjuju svoja znanja i vještine, samokritični, grade pozitivne profesionalne odnose i sarađuju sa kolegama i roditeljima u najboljem interesu svojih učenika. Zato su naše gošće dvije profesorice- iz Škole za srednje i stručno obrazovanje “Sergije Stanić” i iz Osnovne škole “Oktoih”

Panel diskusija ,,Medijski pismeni-sebi i drugima korisni”, u organizaciji Centra za afirmaciju mladih, biće održana u utorak 11. februara u KIC-u “Budo Tomović. Inače, ovoj diskusiji za koju se i dalje možete prijaviti, prethodilo je istraživanje koje pokazuje stepen medijske pismenosti kod mladih i način na koji oni percipiraju ono što se emituje putem elektronskih medija, prije svega televizije. Ugostićemo predsjednika te organizacije Miloša Maškovića.

Izložba fotografija „Nasmijani cvijet.me“ autorke Vesele Radović Mišković biće otvorena 12. februara u KIC-u u 20 sati. Kroz ljepote ’uhvaćene’ objektivnom kamere, Mišković će prikazati sve one detalje koji nas okružuju, ispunjavaju i zavode svojom ljepotom. O fotografiji kao ljubavi i pozivu razgovaraćemo sa ovom uspješnom fotografkinjom.

Dodjela najprestižnijjih filmskih nagrada - 92. Oskar - biće održana u Los Anđelesu 10. februara uz direktan prenos na TVCG 2, pola sata nakon ponoći. Film "Džoker" Toda Filipsa vodi sa 11 nominacija. Tri naslova, "1917" Sema Mendesa, "Irac" Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina nominovani su u po 10 kategorija. U goste nam stiže urednik filmskog i serijskog programa RTCG Vuk Perović .

Ugostćemo crnogorsku flautistkinju Petru Lekić, studentkinju II godine Muzičke akademije u Beču, koja će u u okviru KIC-ovog prepoznatljivog ciklusa „Mladi i muzika“ 10. februara imati koncert. Petra će nakon razgovora svirati flautu uživo u našem studiju.

Jutarrnje druženje obilježiće i premijera pjesme i spota Tanje Šeter “Oj lijepa Siljevice”.

70. izdanje San Rema, jednog od vodećih festivala u Evropi donio je mnogo uzbudjenja, a gledali ste ga na nšem 2. programu. Festival italijanske pesme (Festival della Canzone Italiana) rođen je 1951. godine, posljednjeg januarskog vikenda. Pet godina nakon što je ovaj festival osnovan, počela je Evrovizija. U goste nam stiže kolega Nebojša Šofranac koji je sviih pet večeri uživo prenosio atnmosferu iz Ariston teatra.

Priče sa terena donosi koleginica Bojana Čađenović. Pored servisnih informacija, razgovaraće sa matičarem Jovanom Rabrenovićem jer se u nedjelju obilježava Svjetski dan braka, a nakon toga izvještavaće sa probe predstave “,Snježana i sedam patuljaka" koja se igra u podne u KIC-u.

Putpisac Edin Krnić vodi nas u Kabul, glavni grad Avganistana. Grad se nalazi u uskoj dolini rijeke Kabul, u visokim planinama blizu Kiberskog prolaza. Prije razaranja zemlje, revolucije, žrtava i patnje Avganistan je bio lijepa zemlja. Bila je to 119 država koju je Edin posjetio.

Vidjećemo priču bake Kose Bulatović koja je našem kolegi Miljanu Živkoviću govorila o životu nekada na selu, o značaju ognjišta za porodični dom, ponudi domaće kuhinje i uporedila sve to sa današnjim vremenom…

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike Ukusi jutra, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič i mnoge druge.

Urednici i voditelji emisije: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније