Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 02. 2020. 18:15   >>  18:12

U JUTARNJEM

Da li je nova ekonomska kriza pred vratima?

U Jutarnjem govorimo o:

Vlada Crne Gore donijela je odluku o izdvajanju više od 28 miliona eura u ovoj godini za željeznički prevoz i održavanje infrastrukture. Javni interes je da se građanima obezbijedi kvalitetan, komforan i siguran prevoz željeznicom. Ove godine kreće nabavka još tri moderna elektromotorna voza. Tim povodom naš gost biće Generalni direktor Direktorata za željeznice u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore Milan Banković.

Da li je nova ekonomska kriza pred vratima? Ekonomski stručnjaci upozoravaju da ukoliko se desi, biće gora od one iz 2008. godine. Tokom prošle godine, naročito pred kraj iste, pisalo se o tome detaljnije, kao i o tome da Centralne banke širom svijeta kupuju velike količine zlata, koje će da služe kao sigurnost ako se kriza desi. Analitičari upozoravaju da je to znak koji upućuje na to. Kakvim metodama zaštite mi raspolažemo, tačnije Centralna banka Crne Gore, pitaćemo direktoricu Sektora za finansijske i bankarske operacije Jelenu Janković.

U goste nam stiiže najčitanija spisateljica popularne psihologije u regionu, autorka bestselera i svajetnica za lični razvoj Ivana Kuzmanović. Autor je metode Emocionalna energo-terapija i transformacija (EETT). Ivana priprema novu knjigu koju posvećuje ženi, ali i radionicu "Osjećam znači postojim" koju će uskoro održati u Podgorici...

U redovnoj rubrici “Savjeti kardiologa, dr Ognjen Novosel govoriće o tome kako naše srce stari.

Posredstvom Montenegro HMC Projects-a mnogi naši učenici ostvarili su pune stipendije za nastavak školovanja u Velikoj Britaniji i u toku školovanja postigli sjajne rezulate, koji su im kasnije otvorili vrata za brojna usavršavanja i poslove. Upravo zbog toga, Crna Gora prepoznata je kao zemlja koja ima sjajne učenike pred kojima je blistava budućnost. Ugostićemo osnivačicu organizacije London Bridge Anu Wilford i predstavnika HMC Projects-a Petera de Voila koji će u subotu intrevjuisati nove potencijalne stipendiste.

Talentovana tnejdžerka Talija Jovanović pored mode uživa i u muzici. Svoju prvu pop pjesmu “Suze” premijerno će izvesti u našem programu.

Nakon 8.00 sati i sve do kraja emisije naš gost biće poznati crnogorski muzičar Igor Đurović. Izvešće svoje najveće hitove :”Divna zemljo moja”, “Milena”, “Eh da mi je, da me želja mine”, “Svat do svata, kum do kuma”, “Željo moja Podgorice”...

Vodimo vas i u selo Gorica, nadomak Danilovgrada, na putu za manastir Ostrog, gdje je nedavno otvorena Etno kuća Bjelopavlići, nastala entuzijazmom kolekcionara i dijasporaca. Na proljeće očekuju njeno zvanično otvaranje i uz pomoć opštine izgradnju dodatnih sadržaja – tradicionalnog gumna i suvenirnice.

Edin Krnić vodi na su Afriku, u Etiopiju u Dorze selo. Prikazaće nam kako izgleda pijaca.Pored uobičajenih stvari koje se mogu naći na sličnim marketima u tom dijelu svijeta, mogu se kupiti i raznovrsni materijali dobijeni od lista i ploda banane, čak i konac. Pijacu karakteriše i veoma raspokoženo lokalno stanovništvo koje je i plesalo pred Edinovom kamerom ...

Prošlo je 18 godina od smrti Dragana Radulovića, pjesnika, tv autora naše kuće urednika Programa za djecu.Tim povodom u TV arhivu možete pogledati insert iz emisije "E to ti je ljubav", reditelja Bata Dukaja.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće rižoto sa kukuruzom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike: Ukusi jutra, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič i mnoge druge.


Urednici i voditelji: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније