Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 02. 2020. 18:15 >> 18:17

U JUTARNJEM

O ponašanju političara tokom javnih nastupa

U emisiji govorimo o ponašanju političara u javnim nastupima. Stručnjaci kažu da neverbalna komunikacija ostavlja snažniji utisak od riječi. Da li i u kojoj mjeri crnogorski i svjetski političari prihvataju savjete konsultanata kako da se ponašaju u javnosti da bi stekli simpatije od strane građana, pitanja su o kojima ćemo razgovarati sa sociološkinjom Milicom Kadić Bojanić.

Tema Jutra: Ekonomske posljedice koronavirusa. Cijene nafte su pale na međunarodnim tržištima ispod 60 američkih dolara pod uticajem vijesti o smrtnim slučajevima povezanim sa virusom u Kini. Epidemija je izazvala talas antikineskog raspoloženja širom svijeta, od prodavnica koje zabranjuju ulazak kineskim turistima, preko zlobnog ismijavanja kineske trgovine mesom do iznenadnih zdravstvenih pregleda stranih radnika. Podsjetimo, Evropska unija je, slijedeći primjer Britanije, dozvolila svojim članicama da odluče koju ulogu će kineska kompanija Huavej igrati u telekomunikacionim mrežama 5G i oduprla se pritisku iz Vašingtona za potpunom zabranom.

Govorićemo I o:

- Gubicima na vodovodnoj mreži i neizmirivanju obaveza od strane korisnika.U goste nam dolazi Filip Makrid, direktor podgoričkog preduzeća ”Vodovod i kanalizacije” DOO.

-U redovnoj rubrici ponedjeljkom ”Plodovi Jutra” govorimo o Projektu razvoja ruralnih područja koji uključuje 2 Javna poziva predvidjena Agrobudžetom za 2020.godinu.U pitanju su Asfaltiranje puteva i vodovoda i Bespovratna podrška malim gazdinstvima.Opširnije u razgovoru sa Igorom Jovanovićem iz Ministarstva poljoprivede i ruralnog razvoja.

- Aktivnostima Džudo saveza Crne Gore koji će ove sezone stipendirati 33 sportista.Ovo je godina u kojoj se očekuje veliko učešće crnogorskih džudista na medjunarodnim takmičenjima.Gost Jutra biće sportski direktor Džudo saveza Srđan Mrvaljević.

- U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa Ivanom Popović.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Bojana Čađenović će informisati o:

-Odluci JPU ”Djina Vrbica” da ukine popodnevno spavanje od 03.februara.To vrijeme će iskoristiti za igru i učenje, a djeci koja budu htjela da spavaju to će biti omogućeno, poručuju iz uprave vrtića.

-Februarskom repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta.

 

Urednici i voditelji emisije:Marija Marković i Saša Klikovac

Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније