Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

31. 01. 2020. 17:59   >>  17:56 2

TEMA JUTARNJEG

Da li je običan građanin dovoljno zastupljen u medijima

U Jutarnjem program govorićemo o kampanji Instituta za medije Crne Gore koja ima za cilj jačanje medijske pismenosti i jačanje profesionalnog novinarstva, koje treba da bude u službi javnog interesa. Novinarstvo i mediji suočavaju se sa kontinuiranim izazovima, pa kampanjom želi da se postigne bolje razumijevanje novinarstva i medija od ostalih društvenih činioca. Direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić biće gošća Jutra. Jedna od naših tema biće i da li je običan građanin dovoljno zastupljen u medijima.

Iako smo generacija koja živi najudobnijim životom u istoriji našeg postojanja, nijesmo nažalost, ni najzdraviji, a ni srećni ni zadovoljni. Kako je doslo do takve neravnoteže? Što to čini emocionalnu inteligenciju i kako je povećati? Kako izdržati sve napore savremenog stresnog zivota, a pri tom ostati stalozen, ne uzvratiti na bijes i ljutnju istom mjerom? Čest saputnik u svim životnim relacijama je strah - od neuspjeha, samoće, odbijanja. Kako da vidimo svijet kao sigurnije i bezbjednije mjesto? Kako da pomognemo sebi, popravimo odnos sa drugim ljudima? Gošća Jutra biće kouč emocionalne i energetske transformacije i prof.knjizevnosti Dijana Raičković.

Centar za političku edukaciju krenuo je sa kampanjom „I oni su nečije blago - sačuvajmo ih“, u okviru istoimenog projekta koji je podržalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, a koji tretira problematiku zloupotrebe žrtava trafikinga. Projektom su obuhvaćene opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, odnosno lokalna samouprava, Uprava policije i Centar za socijalni rad u tim opštinama. Iz Centra za političku edukaciju ugostićemo Tamaru Miljanić.

U redovnoj rubrici “Savjeti kardiologa, dr Ognjen Novosel govori o virusnim infekcijama srca.

Fitnes festival “Budi fit budi zdrav” počinje u subotu u Podgorici. Direktorica festivala Marija Mićović biće gošća Jutra kao i fitnes instruktorka iz Hrvatske Marija Andrijašević. Učesnici festivala, VK1 tim, uživo će u našem studiju izvesti atraktivnu koreografiju kojom će Festival biti otvoren.

Kako se može doprinijeti kulturnom razvoju muzičke zajednice kroz aktivno učešće nezavisnih umjetnika u kreativnom procesu? Naš sagovornik biće direkor NVO “Stivi Music” Ivan Ivanović.
Putpisac Edin Krnić vodi nas u Erbora pleme, jedno od najmiroljubivijih u Africi, koje se nalazi na jugozapadu Etiopije.

Mlada rediteljka i kantautorka Dušanka Belada stiže nam u goste nakon 8 sati. Izvešće uživo nekoliko kompozicija.

Marija Radanović uživo izvještava sa terena. Pored servisnih informacija, najaviće 5 Internacionalni festival klapa Crna Gora 2020 “ A Cappella Montenegro”, ali i prenijeti atmosferu sa klizališta u Njgoševom parku, koje će biti otvoreno i u prvom dijelu februara.

Iz našeg Tv Arhiva priča o rožajskom ćilimarstvu, snimljena 1977. godine.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike: Ukusi jutra, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič i mnoge druge.


Urednici i voditelji: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније