Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

22. 01. 2020. 18:06   >>  18:03

JUTARNJI PROGRAM

O godišnjici nesreće na Bioču

U emisiji govorimo o nelegalnim odlagalištima na obali rijeke Lim. Na teritoriji opštine Bijelo Polje registrovano je 105 nelegalnih odlagališta otpada, koje je lokalna samouprava uvrstila u katalog izrađen uz Lokalni plan upravljanja komunalnim neopasnim građevinskim otpadom. Govorimo i o godišnjici željezničke nesreće na Bioču.

Tema Jutra: Program ekonomskih reformi za period od 2020-2022. godine koji je nedavno usvojila Vlada. Riječ je o dokumentu koji Crna Gora radi u okviru ekonomskog dijaloga sa Evropskom unijom.

U emisiji govorimo i o poštovanju građanskih prava. Da li znamo koja su nam prava, zašto ih ne koristimo u dovoljnoj mjeri i koje su posljedice toga, čućemo od sociologa Branka Boškovića.

Bavimo se i komunalnim problemima u Glavnom gradu. Naš sagovornik biće Miloš Novović, načelnik komunalne policije u Podgorici.

Govorimo o radu Škole mentalne aritmetike "Malac genijalac" u Bijelom Polju koja 1. februara nastavlja sa aktivnostima usmjerenim na podršku djeci u razvoju mozga. Škola za cilj ima podsticanje i razvijanje intelektualnih vještina i sposobnosti djece, počev od ranog perioda njihovog života.

U muzičkom dijelu emisije se družimo sa Esadom Merulićem.

Najavljujemo:

Premijeru radio-drame "Duga je noć" u produkciji Radija Crne Gore.

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinar Andrea Šekularac će informisati o:

- Obilježavanju 14 godina od željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je poginulo 47 osoba, a više od 200 povrijeđeno. Tragedija se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

- Aktivnostima Glavnog grada Podgorica, odnosno gradskog preduzeća Zelenilo, koji planiraju da u ovoj godini na više lokacija izgrade potpuno nova ili rekonstruišu igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe.

- Radu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније