Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

17. 01. 2020. 18:01 >> 18:03

U JUTARNJEM

O usponu na Mont Everest, reanimaciji, prvom digitalnom selu u CG...

Gost Jutarnjeg programa je Darko Šekularac, službenik Kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, koji se sprema u pohod na Mont Everest. Kardiolog Ognjen Novosel će govoriti o reanimaciji, a bavimo se i prvim digitalnim selom u Crnoj Gori.

Darko je padobranac, alpinista, ronilac, maratonac. Odrastao je u planini. Trenirao je fudbal i borilačke vještine, a trčanje je oduvijek bilo dio njegovog života. U prošloj godini istrčao je 11 maratona. Kada je okončao humanitarnu trku od Kotora do Durmitora za djecu oboljelu od kancera, obećao je da će se popeti i na krov svijeta. Šekularac je radio u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici kao alpinista i učestvovao je u svim spasilačkim akcijama u Crnoj Gori od juga do sjevera. Želja mu je da bude četvrti Crnogorac koji će zavijoriti našu zastavu na Mont Everestu.

U redovnoj rubrici Savjeti kardiologa dr Ognjen Novosel govoriće o reanimaciji, oživljavanju usljed srčanog zastoja i nagle srčane smrti.

Ugostićemo talentovanu mladu odbojkašicu Majdu Čakar, koja je od 2. januara dio juniorske reprezentacije Crne Gore. Završila je uspješno prvu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok je druga runda zakazana za april u Beogradu.

Grudni hirurg Kliničkog centra Crne Gore Filip Uskokovića je naš gost, a on je ujedno i veoma uspješan flamenko gitarista. Uživaćemo u njegovoj izvedbi hitova "Liberte”, “Guaranga” i “Roma” za koji ćemo i premijerno emitovati spot.

Kako funkcioniše prvo digitalno selo u Crnoj Gori poznato kao "Seljak.me" saznaćemo od njegovog osnivača Marka Maraša. U danima kada je u našoj zemlji povećan nivo zagađenosti vazduha, Marko će nam reći i kako se to odražava na poljoprivredu i životinje.

Naša dežurna ekipa sa terena i Andrea Šekularac, pored servisnih informacija i izvještaja iz Urgentnog centra Kliničkog centra CG, informisaće nas o umjetničkom projektu "Del(T)Art" koji se do 31. januara održava u Delti, a čija je svrha da stvaralaštvo crnogorskih slikara, grafičara i vajara približi građanima i uključi ih u svakodnevicu, s ciljem podizanja svijesti o značaju kulture kako kod pojedinaca, tako i u društvu.

Pogledajte i priče:

Miomira Maroša o bogatoj kolekciji muzejskih eksponata Zorana Radimira za koju je Ministarstvo kulture priredilo opsežan katalog i dalo joj status lokalnog i opšteg značaja, a u Javnoj ustanovi Muzeji Kotor su organizovanjem izložbe pokrenuli priču o Gradskom muzeju, kojim bi približili turistima život drevnog Kotora.

Milice Sekulić o matematičaru Veselinu Rmušu koji kaže da je pronašao rješenje za kvadraturu kruga, udvajanje kocke i trisekciju ugla. Nakon knjige na crnogorskom i engleskom jeziku, svoju teoriju iznio je i u Vojno-tehničkom glasniku. Na X Međunarodnoj konferenciji primijenjene matematike i fizike u Tokiju, koju je organizovalo Društvo istraživača Azije, dobio je priznanje za najbolje prezentovan rad iz oblasti matematike.

Putpisac Edin Krnić vodi nas u Avganistan...Vidjećemo kako se proveo na sjeveru, u gradiću Heiratan. Ugostili su ga u svom domu blizanaci Kanđa i Nanđa Amani.

Urednici i voditelji: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније