Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

07. 01. 2020. 18:00 >> 18:47

U JUTARNJEM

O potrošačkoj kulturi i radu za vrijeme praznika

U emisiji govorimo o:

Potrošačkoj kulturi za vrijeme praznika. Da li trošimo više nego što možemo, zašto je to tako? U kojoj je mjeri potrošačka kultura povezana sa našim mentalitetom, pitaćemo profesoricu Ekonomskog fakulteta, Danijelu Jaćimović.

U emisiji se bavimo i govorom mržnje i prijetnjama na društvenim mrežama i internet portalima koji se iz godine u godinu sve više povećavaju. Povod za agresiju u virtuelnom svijetu može biti sve, od sporta do politike. Kuda to vodi i da li je moguće obustaviti virtuelni rat, pokušaćemo da saznamo u razgovoru sa direktorom MENSE za Crnu Goru, Markom Lakićem.

Tema Jutra: Zdravstvena zaštita osiguranika. I u 2020. godini, Fond za zdravstvo će imati sluha za potrebe osiguranika. Početkom godine uvodi još jedan, šesti servis. Riječ je o servisu eNaručivanje, koji će pacijentima omogućiti elektronsko naručivanje terapije za hronična oboljenja, naručivanje doznaka i potvrda, bez posjete izabranom doktoru.

U kontakt rubrici "Pitajte advokata" govorimo o radu za vrijeme praznika. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokat Esad Bulić.

U Jutranjem programu govorimo i o zimskoj sezoni na Žabljaku. Kakva je posjeta tokom praznika, što je u ponudi domaćim i inostranim gostima, čućemo od Vanje Krgovic Šarović, direktorke te lokalne turističke organizacije.

U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa Zdravkom Đuranovićem.

Dio emisije je rezervisan i za priče o prazničnoj euforiji i depresiji, savjetovalištu za mlade, orkestru "Limski biseri" i mnoge druge.

Najavljujemo:

-Sportske sadržaje na programima Javnog servisa, u novoj kalendarskoj godini. Gost Jutra biće urednik Sportske redakcije, Dragiša Dedić.

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinar Nemanja Pavićević će informisati o radu Urgentnog centra tokom novogodišnjih i božićnih praznika, aktivnostima umjetničkog stvaraoca i dugogodišnjeg radnika naše kuće, Milenka Vujoševića.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније