Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

14. 12. 2019. 18:50 >> 18:50
1

U JUTARNJEM

Sa psihološkinjom o stigmi

Kakve su mogućnosti prognoziranja zemljotresa? Gost Jutra biće pronalazač Zoran Ilinčić. On se ne slaže sa dominantnim zaključcima o razlozima nastanka zemljotresa i vjeruje da su oni doveli do pogrešnih zaključaka u vezi sa genezom zemljotresa.

linčić smatra da se lokacija budućeg zemljotresa može vrlo uspješno prognozirati.On će u našem programu predstaviti i svoj pronalazak za zaštitu građevina od zemljotresa za koji je dobio dvije prestižne nagrade na sajmovima pronalazaka u Ženevi i Temišvaru, a njegov pronalazak prepoznala je Kancelarija Ujedinjenih Nacija za smanjenje rizika od katastrofa.

Regionom je odjeknula informacija da je bivši košarkaški reprezentativac i trener Milan Gurović počinio nasilje u porodici, nad ćerkom i suprugom. Priznao je nasilje i dobio kaznu - 10 mjeseci kućnog pritvora. Nasilno ponašanje nema opravdanje, a mnoge poznate ličnosti pokazale su i lice nasilnika.To je bio povod da u goste pozovemo direktoricu NVO Centra za ženska prava Maju Raičević.

Tema Jutra: Stigma

U Antičkoj Grčkoj, ona je označavala biljeg koji se utiskivao u kožu robova kako bi se na taj način označila njihova pripadnost robovlasniku. Određen odnos društva se podrazumijevao prema nosiocu biljega, budući da je označavao njegov vrlo nepovoljan socijalni status. Šta je stigma danas? Koliko je prisutna u našem društvu? Šta su posljedice stigmatizacije? Šta se čini u borbi protiv stigmatizacije? Naša gošća na ovu temu biće psihološkinja Radmila Stupar Đurišić.

Sjećamo se košarkaša Harisa Brkića koji je preminuo na današnji dan (15.12. 2000) od posljedica ranjavanja. Tog 12. decembra 2000. godine, još uvijek nepoznati ubica pucao je u 26-godišnjeg Harisa. I danas, nakon 19 godina ne blijedi priča o umijeću igrača koji je prerano napustio ovaj svijet. 1999. Budućnost pravi drim tim, a njegov dio bio je i Haris Brkić. Svoja sjećanja na Harisa podijeliće sa nama direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza CG Danilo Mitrović.

Kakvu podršku grad Bar pruža preduzetništvu, ženama preduzetnicama, kao i NVO sektoru? Na koji način projekat “Generator B”, može da unese energiju i generiše razvoj grada i uređenje javnih površina na novim osnovama, uz podršku mladih, kreativnih i stručnih ljudi okupljenih u NVO “Urbar”. Gošća Jutra biće potpredsjednica Opštie Bar mr Tanja Spičanović.

Tinejdžerka Katarina Radulović snimila je spot prvijenac “Malo malo”. Premijerno ćemo ga vidjeti u našem programu.

Muzičar Zdravko Đuranović premijerno će predstaviti spot za pjesmu “Ima sa mnom ko da tuguje” i najaviti solistički koncert "Podgoričke muzičke legende i ja" koji će se održati u utorak , 17. decembra, u 20 h u okviru DEUS-a.

Danijel Alibabić osvojio je nagradu za najbolju za kompoziciju, a Komnen Vuković Grand Prix sa pjesmom “Čuvam svijet” na Međunarodnom dječjem festivalu “Razigrane note” u Zagrebu..Radosne vijesti i atmosferu sa festivala podijeliće sa nama....

Podgoričanka Ana Petrušić vratila sa takmičenja za mis ekologije “Miss Eco Teen” koje je održano u Egiptu od 24. do 9. pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Ana će biti naša gošća.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa nekoliko lokacija.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Iran u regiju Isvahan, u najpoznatije etno selo Abjane.

U redovnoj rubrici Ukusi jutra˙- novi specijalitet šefice kuhinje Slađane Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније