Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 12. 2019. 18:27   >>  19:05 1

U JUTARNJEM

O Međunarodnom danu ljudskih prava i projektu 1000+

U Jutarnjem programu govorimo o 4. fazi projekta Hiljadu plus. Banka za razvoj Savjeta Evrope odobrila je aplikaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma da se obezbijede sredstva za njegovu realizaciju.

U nastavku:

- Tema Jutra: Međunarodni dan ljudskih prava.10.decembar se obilježava od 1950. godine na dan kada je, dvije godine ranije, potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i prvi put u istoriji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost, bez ikakvih razlika“. Cilj je da se usmjeri pažnja “naroda svijeta” na Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima kao zajedničko mjerilo postignuća za sve narode i sve države.

- Kontroli uvoza hrane.Inspektori za bezbjednost hrane zabranili su u uvoz 21.591 kilograma svinjskog mesa, po osnovu naredbe o zabrani uvoza i tranzita pošiljki mesa i proizvoda od mesa svinja iz zemalja u kojima je prisutna bolest afričke svinjske kuge.

- Projektu "Vjeruj" koji je namijenjen svim parovima koji se součavaju sa problemom neplodnosti. Projekat je pokrenula fotografkinja Marija Brajović Milić koja je započela jednu divnu ideju ili projekat čiji je naziv "Vjeruj", a u kojem će fotografisati i objavljivati fotografije trudnica koje su svoje bebe začele vantjelesnom opodnjom. Na taj način, kako kaže, želi da podrži sve one parove koji prolaze kroz proces IVF-a i pokaže jasnu poruku da o neplodnosti treba da se priča.

- U kontakt rubrici utorkom "Pitajte advokata" govorimo o Ucjeni. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokat Antonio Brajović.

- Uspjehu gitariste Danijela Cerovića koji je nedavno nastupio u jednoj od najposjećenijih crkava u Parizu, Crkvi Svetog Eustahija. Cerović je prvi Crnogorac koji je nastupio u znamenitoj crkvi koja je simbol prestižnih festivala, nastupa muzičara i sastava. Koncert je realizovan u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Francuskoj i uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Najavljujemo:

- Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније