Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

08. 12. 2019. 18:11 >> 18:49

JUTARNJI PROGRAM

O lijeku Metotreksat i zimskoj proizvodnji povrća

U emisiji govorimo o Danu Opštine Danilovgrad koji se obilježava 9. decembra. Tim povodom, u goste nam dolazi predsjednica Opštine, Zorica Kovačević.

Bavićemo se i pitanjem poskupljenja taksi prevoza. Pojedina privredna društva i preduzetnici su već ovjerili nove cjenovnike taksi usluga. Obaveza ovjere cjenovnika proistekla je iz nove Odluke o taksi prevozu koju su odbornici usvojili u gradskom parlamentu u junu, a po kojoj imaju rok do 27. decembra da usklade poslovanje.

 Tema Jutra: Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Sa kojim se izazovima Crna Gora suočava u borbi protiv te pojave, pitaćemo Sava Milašinovića iz Agencije za sprječavanje korupcije.

Govorimo o upotrebi lijeka Metotreksat. Agencija za ljekove i medicinska sredstva izdala je upozorenje za primjenu lijeka Metotreksata u liječenju inflamatornih bolesti poput reumatoidnog artritisa, psorijaze i Kronove bolesti.

U fokusu je i rad Call centra i 24-časovni monitoring, i novi servisi koje su uspostavili Nacionalni parkovi Crne Gore. 

U emisiji se bavimo i Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Cilj je da se sistem ostvarivanja prava na pristup informacijama učini efikasnijim, imajući u vidu da pravna sigurnost, zakonitost i efikasna primjena zakona traži njegovu jasnoću i koherentnost. Sa druge strane, pet nevladinih organizacija podnijelo je primjedbe na Nacrt zakona, smatrajući da se njim ugrožava kompletan sistem pristupa informacijama, ali i da se omogućava da neograničen broj podataka bude proglašen tajnom.

U kontakt rubrici ponedjeljkom "Plodovi Jutra" govorimo o zimskoj proizvodnji povrća. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Branka Nikolić iz Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju, u Ministarstvu poljprivrede i ruralnog razvoja.

Najavljujemo: Projekat "Norveška za vas-Crna Gora" koji ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније