Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 12. 2019. 18:21 >> 18:21

TEME JUTARNJEG

Nazivi ulica, krađa sa bankomata, online studiranje

U Jutarnjem programu govorimo o:

- nazivima ulica u Glavnom gradu. Na koji način se biraju, ko ih bira, na koji način predlaže i ko izglasava kako će se na kraju jedna ulica zvati. Naš Nemanja Živaljević išao je okom kamere, pa ćemo imati priliku da vidimo i neke od neobičnih naziva koje ulice nose u Podgorici.

- krađi novca sa bankomata ali i krađi ličnih podataka sa bankovnih kartica korisnika. Podgorica vodi kada je riječ o krađi, bilo koje vrste, sa bankomata. Razgovaraćemo sa Višim policijskim inspektorom za privredni kriminal, Slavenom Medenicom.

- online studiranju, priznatosti takvih diploma, kao i da li se povećava broj osoba koji završavaju školovanje na taj način. Razgovor koji se tiče oko priznavanja inostranih diploma i u tom segmentu vodimo sa studentskim ombudsmanom Aleksandrom Šipčićem.

- životu osobe sa invaliditetom koja je punih 30 godina, iako slijepa uspješno radila kao fizioterapeut u pljevaljskoj bolnici. O iskustvma Žane Dačević ujutru u drugom satu Jutarnjeg programa.

- Zakonu o ograničavanju duvanskih proizvoda i najavi pojedinih ugostitelja da će u objektima gdje se ne služi hrana biti dozvoljeno konzumiranje duvanskih proizvoda. Ministarstvo zdravlja je to demantovalo već istog dana, a u Jutarnjeg programu detaljnije o ovim slučajevima sa pomoćnicom ministra zdravlja, Slađanom Pavlović i Glavnom turističkom inspektorkom Višnjom Orban.

- o uvozu polovnih automobila iz Evropske unije... Potencijalnoj zabrani uvoza vozila sa EURO 4 motorom... Postajemo li na neki način “auto otpad” onih vozila koje “protjeruje” EU. O toj temi razgovaraćemo sa direktorom Direktorata za drumski saobraćaj Daliborom Miloševićem i profesorom Radojem Vujadinovićem sa mašinskog fakulteta.

Najavljujemo:

- projekat “Stop diskriminaciji u saobraćaju”, NVO “Naš most”, koja ima za cilj da doprinese većem stepenu informisanja građana Glavnog grada o važnosti poštovanja prava osoba sa invaliditetom u saobraćaju i omogućavanju njihovog neometanog kretanja ulicama Podgorice.

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније