Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 12. 2019. 17:54 >> 18:04

ZANIMLJIVE TEME

Spasioci iz Albanije gosti Jutarnjeg

Krajem novembra Albaniju je pogodio jedan od najrazornijih zemljotresa u posljednjih nekoliko decenija. Život je izgubila 51 osoba, a više od 2000 ljudi je povrijeđeno. Stigla je pomoć iz regiona, a među njima i spasilački timovi iz Crne Gore. U Jutarnjem programu ce biti dvojica od njih, Milan Radovic iz Direktorata za vanredne situacije i Aco Vulević iz Službe zaštite i spašavanja Bar.

U emisiji govorimo i o sljedecim temama:

-  Vojska Crne Gore angažovana je u nekoliko međunarodnih mirovnih misija. Govoricemo o humanitarnim misijama u Africi, na Maliju I Somaliji, konkretno o susretima nashi vojnika sa piratima na moru. Razgovaracemo sa poručnikom bojnog broda  Vladimirom Todorovicem, koji je učestvovao u tim misijama.  

- Zašto nestaje riblji fond u Crnoj Gori i zbog čega u rijekama, jezerima I moru ima sve manje ribe. To je tema o kojoj cemo razgovarati sa profesorom Prirodno matematičkog fakulteta u Podgorici, ihtiologom Danilom Mrdakom.

- Znamo da je istorija učiteljica života, i da ako ne naučimo istorijske poruke, onda nam se istorija vraća kao bumerang u vrlo negativnom kontekstu. Koliko naša djeca poznaju nacionalnu istoriju, razgovaramo sa profesoricom istorije Tanjom Asanovic, koja predaje u Osnovnoj školi „Maksim Gorki“ u Podgorici.

- Govoricemo o tome kako Ministarstvo za ljudska I manjinska prava promovise zastitu ljudskih prava. Ministarstvo realizuje niz aktivnosti o kojima cemo razgovarati sa Aleksandrom Popovic I MIlicom Joksimovic, samostalnim savjetnicama u Ministarstvu. Sa nama je I Radojica Stankovic, javnosti poznat kao Santa Panta, samostalni umjetnik u Ministarstvu kulture.

- Stefan Veh i Marsel Dorn, svjetski poznati klavirski duo PIANO-TAINMENT gostovali su ovih dana u KIC-u „Budo Tomovic“ u Podgorici. Njihovi koncerti veoma su raznovrsni i neobicni. Oni ce biti naši gosti. U ime ambasade SR Njemacke ugosticemo i sluzbenicua za obrazovanje  Andrijanu Đonović.

- Počeo je PODGORICA FILM FESTIVAL na čijem repertoaru su domaća i svjetska filmska ostvarenja. Što će publika sve moći da vidi reći će nam PR Festival Sanja Vujisić.

- Crnogorska ženska rukometna reprezentacija igrace protiv Rumunije na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Meč direktno prenosi Nebojša Šofranac koji ce odmah nakon utakmice doci u studio Jutarnjeg programa da komentarisemo utakmicu.

Urednik i voditelj emisije: Saša Klikovac 

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić 

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org 

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније