Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 11. 2019. 18:56 >> 18:56

U JUTARNJEM

Gost Branko Lukovac

U emisiji govorimo o:

- Izmjenama Zakona o sigurnosti plovila i šta će nam te novine donijeti. Da li drveni čamci - čunovi, na Skadarskom jezeru voze u skladu sa pravilima saobraćaja na vodi, jesu li su svi registrovani i popisani. Da li će novi zakon voditi računa o ribarima iz Zete, Crmnice, Malesije i Krajine koji obezbjeđuju egzistenciju tradicionalno loveći ribu u jezeru, neke su od tema o kojima ćemo razgovarati sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti Safetom Kočanom.

-Tema Jutra: Francuska je predstavila novi princip za proširenje Evropske unije. S obzirom da je Crna Gora u procesu pristupanja EU, postavićemo pitanje da li se novi uslovi Francuske odnose na našu zemlju, u kom pravcu i u kojoj mjeri. Govorićemo i o “malom šengenu”, o tome da li iza te priče zapravo stoje nečiji drugi interesi i da li bi i koje koristi Crna Gora od toga imala. Posljednjih dana turski predsjednik, Redžep Tajip Erdogan, nagovještava da će pustiti iz zatvora zarobljene borce Islamske države da se vrate u svoje matične zemlje u Evropu. Što bi to značilo za bezbijednost? Na ta i brojna druga pitanja razgovaraćemo sa diplomatom u penziji Brankom Lukovcem.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o stanju u pčelinjim društvima I zaštiti od bolesti - varoe. Gost je Nebojša Veličković iz Odjeljenja za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Bokserski klub Budva organizuje reviju pod nazivom „Jadranski biser“. Manifestacija okuplja najbolje crnogorske i brojne boksere iz inostranstva. Tim povodom ugostićemo Dragana Đuričkovića sportskog direktora Bokserske reprezentacije Crne Gore.

- Knjiga “Kostim utopije”, autora Gojka Čelebića, promovisana je ovih dana. Publikacija govori o autorima koji su ponikli na prostoru Budve, od Stefana Mitrova Ljubiše do pisaca novije generacije. Knjiga pripada takozvanoj zavičajnoj književnosti, što je bio autorski postupak kako bi na taj način pokušao da je približi čitaocima.

- Naša dežurna ekipa sa terena izvještava sa nekoliko lokacija. Uključujemo se ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za Hidrometeorologiju, razgovaraćemo sa predstavnicima Službe zaštite i spašavanja Danilovgrad. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednik i voditelj emisije: Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније