Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

08. 11. 2019. 18:22   >>  18:21

U JUTARNJEM

O usvajanju djece, pronalazačima, uspjesima džudista

Tema jutra je hraniteljstvo i usvajanje djece u Crnoj Gori. O uslovima, načinima usvajanja i stavljanja u hraniteljske porodice, kao i o tome koliko idemo u korak sa vremenom i onim što predstavljaju evropske norme. O tome govorićemo sa Suzanom Milović iz Centra za socijalni rad u Podgorici i Marelom Savić iz Dječijeg doma "Mladost" u Bijeloj.

Govorimo o svjetskom danu pronalazača. Crna Gora je jedna od zemalja koja ga zadnjih godina zvanično obilježava. Koliko imamo našihpronalazača, koliko patenata koji su zaštićeni, da li taj broj iz godine u godinu raste i šta to znači ne samo za pojedinca nego i državu saznaćemo od naših gostiju iz Zavoda za intelektualnu svojinu, Dragane Ranitović i pronalazača Zorana Ilinčića.

Uspjesima džudista "Akademika" koji su na Međunarodnom turniru na Cetinju osvojili čak 38 medalja. Nakon što su se slegli utisci od prošle subote, gosti u studiju biće trener Miloš Rovčanin sa dva takmičara, Olgom Radojičić i Dušanom Goranovićem.

Naša rubrika "Okom gledalaca" pobrala je još veće simpatije, naročito mlađih članova našeg društva. Mlada Elena Dabetić autorka je najbolje fotografije za prošli mjesec, a ona će pred kraj našeg programa biti u studiju gdje ćemo joj pokloniti i tablet računar.
Najavljujemo:

Podsjetićemo na najbitnije datume u okviru novembarskih svečanosti u Pljevljima. Tim povodom gosti u studiju biće Emina Salihović iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i Mervan Avdović, podpredsjednik Opštine Pljevlja.

Predstavićemo prvi stand up comedy show mladog Aleksandra Šukovića koji će biti održan u hotelu Podgorica 16. novembra. S obzirom na to da čitav prihod od prodaje ulaznica ide Fondaciji "Budi human" ovo je i više nego dovoljan razlog da pogledate gostovanje talentovanog Šukovića u našem Jutarnjem programu.

Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Novinarka Bojana Čađenović informisaće o gradskim aktuelnostima, saznaćemo i kako izgleda modna revija najmlađih a najavićemo i "Rakija fest" koji počinje sjutra u Podgorici.

Uz servisne informacije, aktuelne priče gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak i Kulturni vodič...


Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније