Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavio: I. P. ]

04. 11. 2019. 13:25   >>  16:14 9

NEVRIJEME OTEŽAVALO RAD

Kolašin dobio struju u 15 sati i 27 minuta

Kolašin je dobio struju u 15 sati i 27 minuta. Kvar na dalekovodu Mojkovac–Drijenak, zbog kojeg je područje kolašinske opštine od ponoći bilo bez struje, bio je izuzetno složen, a nevrijeme je dodatno otežavalo rad ekipama na terenu, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

 


Kako je ranije danas saopšteno iz CEDIS-a, jake padavine i olujni vjetar uzrokovali su oštećenje na dalekovodu 35kV "Mojkovac – Drijenak".

"Čim su se stekli uslovi, dakle od ranih jutarnjih sati, ekipe su izašle na teren i pored loših vremenskih uslova radile prvo na lociranju kvara, nakon čega je uslijedila sanacija“, navode iz CEDIS-a.

Navodi se da je na dijelu dalekovoda Mojkovac – Drijenak došlo do prekida užeta, loma vršne konzole i jednim dijelom oštećenja stuba.

"Dakle kvar je izuzetno složen, dok vremenske neprilike dodatno otežavaju opravku i usporavaju ekipe. Upravo zato je sanacija i dalje u toku“, kazali su iz CEDIS-a, prenosi Mina.

Prema njihovim riječima, za Kolašin nije bilo moguće obezbijediti ni alternativno napajanje iz Podgorice, jer je i taj dalekovod bio prekidu.

"Korisnike molimo za strpljenje i uvjeravamo da ulažemo maksimalne napore kako bi Kolašin u što kraćem roku dobio napajanje“, poručili su iz CEDIS-a.

Ranije danas iz CEDIS-a su kazali da su ekstremno loši vremenski uslovi, intenzivne padavine i olujni udari vjetra, uzrokovali brojna oštećenja naročito na ruralonm području Podgorice, Danilovgrada i Tuzi. to je dovelo do problema u napanju strujom u Golubovcima, Mojanovićima, Matagužima, Trešnjici, selima Balijače, Berislavci, Bijelo Polje, Ponari.

Nakon intervencije terenske ekipe CEDIS-a na dalekovodu DV “Virpazar-Vranjina”, uspostavljeno je uredno napajanje Vranjine, Ponara, Golubovaca i Barutane.

Problemi u napajanju zabilježeni su i na području Danilovgrada.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније