Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila M.L.B.

21. 10. 2019. 08:57   >>  09:04

MICEV NAJAVIO

Toplo do kraja sedmice, sjutra do 30 stepeni

Do kraja sedmice u Crnoj Gori biće sunčano i toplo, dok nas promjenljivo vrijeme i kiša očekuju tek početkom novembra, kazao je za TVCG meteorolog Branko Micev.

“Od 28. do 30. oktobra nas očekuje postepeno naoblačenje, a početkom novembra očekuje se promjenljivo vrijeme, kiša i pad temperature”, naveo je Micev.

I narednih dana, odnosno do kraja sedmice, nastaviće se stabilne vremenske prilike, sunčano i toplo. Micev kaže da će sjutra temperatura vjerovatno dostići i 30 stepeni.

"Danas i sjutra u pojedinim djelovima dana moguće je i da dođe do obaranja temperaturnog rekorda koji za 22. oktobar iznosi 29 stepeni", kazao je Micev.

Micev navodi da u oktobru imamo neubičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine.

“Dvanaest dana za redom, imali smo dnevne temperature koje prelaze 26 stepeni. Ovo je peti najtopliji oktobar u posljednih 70 godina”, ističe Micev.

Visoke temperature praćene su i deficitom padavina. Kako pojašnjava Micev, na nivou Crne Gore u oktobru fali oko milijarada kubika vode.

“Takvo stanje može da ima određene implikacije na hidrološke sisteme i bilans vode”, kazao je Micev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније