Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 22:12 >> 22:14

JUTARNJI PROGRAM

O nagradi za kampanju "Birajmo šta gledamo"

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o Globalnoj nagradi koju je dobio UNICEF Crna Gora. Globalno udruženje medijske pismenosti koje vodi UNESKO u saradnji sa Alijansom civilizacija Ujedinjenih nacija i međunarodnom mrežom univerziteta, dodijelilo je nagradu medijske pismenosti predstavništvu UNICEF-a za kampanju medijske pismenosti "Birajmo šta gledamo" i inicijativu UNICEF-ovih volontera–mladih reportera.

Tema Jutra: Međunarodni dan starih. Prvi oktobar je datum kada se podsjeća na starenje populacije - jedno od najvećih uspjeha čovječanstva, ali i jedan od najvećih javnozdravstvenih izazova. Procjena je da će broj starijih osoba širom svijeta porasti za 56 odsto, odnosno sa 901 milion osoba na više od 1,4 milijarde između 2015. i 2030. godine. Do 2030. godine, broj osoba starijih od 60 godina i više će premašiti broj mladih uzrasta od 15 do 24 godine.

Dječijoj sedmici koja startuje 1. oktobra. Svake godine teme su različite i posvećene "žarišnim" problemima u društvu koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini, a samim tim i na društvo.

Bavimo se aktivnostima predstavnika institucije Zaštitnika iz sektora za prava djeteta koji su počeli obilaske seoskih škola, u okviru druge faze projekta "Promocija pristupa pravdi svoj djeci Crne Gore", koju sprovode uz podršku UNICEF-a. Cilj aktivnosti je da se djeca iz 60 seoskih i prigradskih osnovnih škola upoznaju sa mogućnostima i načinima obraćanja nadležnim organima, u ostvarivanju svojih prava.

U kontakt rubrici utorkom "Pitajte advokata", govorimo o Prestanku radnog odnosa i naknadi štete. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokat Esad Bulić.

U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o problemima mještana Spuža, Danu srca, valorizaciji kulturne baštine u Tivtu, cetinjskom parlamentarnom forumu i mnoge druge.

Najavljujemo:

Oktobarski repertoar Gradskog pozorišta.

Naša dežurna ekipa sa terena izvještava sa brojnih lokacija. Osim servisnih informacija u prvom satu, koleginica Andjela Ralević će informisati o:
programu kojim Dom za stare "Duga" u Danilovgradu obilježava Međunarodni dan starih, aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore povodom 1.oktobra, forumu o saobraćajnoj povezanosti, jednom od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, najnovijem izvještaju ljekara iz Urgentnog centra.

Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније