Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 07. 2019. 22:08 >> 22:07

JUTARNJI PROGRAM

Tema jutra - slikarstvo Željka Đurovića

Temu Jutra posvetićemo slikarstvu renomiranog akademskog umjetnika Željka Đurovića, čija se djela nalaze u mnogim muzejima i privatnim zbirkama u zemlji i inostranstvu.

 

Učestvovao je na preko 350 grupnih izložbi. Zastupljen je u 27 knjiga iz oblasti umjetnosti, kao i na preko 200 internet adresa. Živi i stvara u Beogradu, a ovih dana slika u rodnom Grliću, u Danilovgradu.

"Regionalni Evroatlantski Kamp REACT", ALFA Centar već dvanaestu godinu daje svoj doprinos obrazovanju i edukaciji mladih ljudi na teme evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, vojske, odbrane, diplomatije i omladinske politike.Održava se na Žabljaku, a poziv za prijave je u toku i traje do 31. jula. Sa detaljima će nas upoznati projekt menadžer Alfa centra Radoje Mijušković.

Organizacija crnogorskih studenata u insotranstvu( OCSI)  organizuje Ljetnju skupštinu 22. jula. Sa programom će nas upoznati predsjednik Skupštine OCSI - Vildan Ramusović, master student arhitekture u Mariboru  i članica organizacije Kristina Đenđenović, studentkinja  mikrobiologija i genetika na Univerzitetu u Beču.

Najavljujemo maifestaciju “Glas dijaspore”, koji u Podgorici organizuje Asocijacijacija dijaspore u Crnoj Gori. Ugostićemo predsjednicu Veru Kirović.

Talentovantovane bliznakinje iz Bara Aleksandra i Slađana Janković  predstaviće u našem programu spot prvijenac “Bez tebe nemam gdje”

Sa terena uživo, pored redovnih servisnih informacija  Bojana Čađenović izvještava iz Ulcinja:

-razgovaraće sa damama koje rade kao spasioci na plaži;

-predstavlja jednu od najatraktivnijih surf destinacija na Mediteranu...Adrenalinska vožnja na dasci, na pravoj jačini vjetra na Adi Bojani ili Velikoj plaži, pravi je doživljaj- kažu surferi iz svih krajeva svijeta;

-predstavlja atrakciju koja je već četiri decenije aktuelna na prekrasnom rječnom ostrvu na ušću Bojane u Jadransko more- jahanje konja na Adi;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Nepal, u tzv. “Hram majmuna” . Hram Svajambunat na vrhu jednog brda u Katmandu dolini, pod UNESCO je zaštitom, a okružuje ga više stotina majmuna, koje vjernici smatraju svetim životinjama. Legenda kaže da su majmuni nastali od jedne vaši sa glave Mandžušrija Bodhisatve, koji u budizmu simboliše otjelotvorenje mudrosti, a koji je po predanju odrastao na brdu na kom se nalazi hram.

Hajriz Brčvak, dobročinitelj i privrednik iz sela Bistrica kod Bijelog Polja, vratio se da ulaže u svoju zemlju sa porodicom i prijateljima. Veoma skroman, oduševljen činom dobrote, on vjeruje da mu je Crna Gora jedini dom u kojem bi svaki čovjek, kako nam je rekao, trebalo da se sjeti i nekog pored sebe. 

Zabilježili smo i priču o Švajcarkinji koja je došla u Kolašin s namjerom da doprinese razvoju turizma u tom gradu i lokalnoj zajednici ponudi inicijative koje će tu ideju sprovesti u djelo..

Snimali smo i ispod Durmitora, u katunu Todorov do. Mitar Milić ispričao nam je da je došao u katun kako bi bio čoban na jedan dan i tako pomogao rođaku koji ne može da pronađe radnike koji su mu neophodni.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće brancin sa krompirom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

 

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније