Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

08. 07. 2019. 21:50   >>  21:49

TEMA JUTARNJEG

O rasprostranjenosti nasilja nad ženama

U Jutarnjem programu govorimo o:

Nacionalnom čvorištu otvorenih podataka Data HUB, koje je konstituisano prošle sedmice u Privrednoj komori Crne Gore, u okviru projekta Odeon. Cilj uspostavljanja čvorišta je unapređenje ekosistema otvorenih podataka, koji predstavljaju potencijal u kreiranju novih vrijednosti i doprinose podizanju kvaliteta društva i konkurentnosti crnogorske privrede.

- Tema Jutra: Studija o nasilju nad ženama u Crnoj Gori koju je sproveo OEBS. Izvještaj se zasniva na istraživanju sprovedenom 2018. godine u sedam država učesnica OEBS-a: Albaniji, BiH, CG, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Moldaviji i Ukrajini.Istraživanje je obuhvatilo i Kosovo.Ispitano je ukupno 15.179 žena starosne dobi od 18 do 74 godine.Anketa prvi put baca svjetlo na rasprostranjenost nasilja koje žene i djevojčice trpe u ovom dijelu Europe.Tim povodom ćemo ugostiti Serani Siegel-menadžerku projekta u Sekciji za ravnopravnost polova u Kancelariji Generalnog sekretara OEBS-a.

- U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Postupanju u slučaju saobraćajne nezgode. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Nikola Samardžić.

- Ugovoru za realizaciju projekta "Praćenje muve masline" koji su potpisali Društvo maslinara Bar i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.Projekat je izuzetno važan kako bi se na što bolji način sačuvala ovogodišnja proizvodnja maslina i maslinovog ulja.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o radu budvanskog sekretarijata za privredu, Doma zdravlja u Andrijevici, Danima borovnice u Bijelom Polju i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Omladinski kamp "Zdravo, zdrave veze!" na temu zdravih veza i seksualno-reproduktivnog zdravlja za mlade iz brojnih crnogorskih gradova.Kamp organizuju NVO Građanski kreativni centar Cetinja i NVO Prima iz Podgorice, u periodu od 14. do 18. jula.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Bojana Čađenović će informisati o:

- Radu Mjesne zajednice Lijeva Rijeka.

- Aktivnostima odmaralista na Veruši.Dječiji savez je planirao rekonstrukciju paviljona "Veruša" u dječjem odmaralištu, zbog čega su od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine tražili urbanističko-tehničke uslove.

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније