Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

06. 07. 2019. 21:30 >> 21:42

U JUTARNJEM

O odlivu radne snage

Privrednici upozoravaju da naša zemlja neće ostati imuna na odliv radne snage koji uveliko pogađa zemlje regiona i šire, a posljedice odliva u našoj zemlji se već uveliko osjećaju. Vodeći se najavama i datim prognozama, a posebno parametrima sve većeg okretanja radno aktivnog stanovništva - prvenstveno mlađeg i visokokvalifikovanog - prema inostranim tržištima, privrednici iskazuju bojazan da veliki talas odliva tek predstoji. O ovoj temi razgovaraćemo sa savjetnikom za pravna pitanja i socijalni dijalog iz generalnog sekretarijata Unije poslodavaca Crne Gore Filipom Lazovićem.

 

U nastavku: 

Tema Jutra: Digitalno nasilje. Naša gošća biće specijalistkinja za društvene medije Danica Čelebić, osnivačica i predsjednica “Internet Society Montenegro” ogranka svjetske organizacije koja se stara o tome da Internet ostane otvoren, transparentan i definisan od strane svih nas.

Društvo za prava životinja Galop, u saradnji sa međunarodnom alijansom Fur Free Aliance, čija je ujedno i članica, u sklopu regionalne kampanje Fur Free Forever organizuje izložbenu konferenciju pod nazivom “Make Fur History” koja će se naredne nedjelje održati u Podgorici. Cilj konferencije je pružanje stručnih i naučnih informacija, kao i činjenica u vezi sa farmskim uzgojem životinja radi krzna i to sa aspekata dobrobiti životinja, zaštite životne sredine, održivog razvoja, ekonomije, prava. Naš gost tim povodom biće predsjednik Društva za prava životinja Galop Dušan Pajović.

Govorićemo i o folkloru u susret međunarodnom dječiem festivalu "Kolo bez granica", koji će se održati u Tivtu. Ugostićemo umjetničkog rukovodioca folklornog ansambla KUD-a "Boka" Vidaka Božovića i folkloraše Laru Roganović (9), Davida Davidovića (11) i Maju Ralević(14).

Beranac Žarko Janković ponovo je postao Ginisov rekorder, ali i prvak svijeta u disciplini Selfdefens. Janković je dobio i nagradu za Instruktora godine WMFA (Svjetska Federacija borilačkih vještina). Tim pvoodom biće naš gost.

Sa terena uživo, pored redovnih servisnih informacija, Anđela Ralević:
-informisaće o tradicionalnoj Međunarodnoj brdskoj auto trci na stazi Cetinje - Ivanova Korita koja se vozi u nedjelju;
-izvještavaće iz Budve, saznaćemo informacije o broju turista i ponudi metropole turizma;
-razgovaće sa mis fitnes-a Ljubicom Šekularac. Poslije svih osvojenih eminetnih takmičenja, “supr baka” i sa prvenstva Evrope u Italiji, donosi zlatnu medalju i titulu prvaka Evrope u IBFF federaciji. To je prvi put da neki takmičar u boldibildingu i fitnesu, donosi zlatnu medalju u Crnu Goru sa ovakvog evropskog takmičenja, posebno u ženskoj konkurenciji.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Mongoliju, u Ulgi, glavni grad Bajan Ulgi regije,koji se nalazi se na zapadu Mongolije, a graniči se sa Rusijom na sjeveru, Kinom na jugu, a na istoku sa dvije mongolske regije Uvs i Hovd.

U Jutarnjem i priča o gnijezdu roda, koje je prvi put poslije 125 godina, primijećeno na Marezi. Od velikog je značaja za Podgoricu, ali i za ornitologiju Crne Gore. Nakon gnijezda pronadjenog u Beranama, to je drugo gniježđenje roda kod nas.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće pecivo sa pestom i šunkom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније