Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 06. 2019. 22:14 >> 22:13

U JUTARNJEM

Reakcije na Zakon o unutrašnjoj trgovini

U emisiji govorimo o:

- Reakciji Unije poslodavaca Crne Gore na donošenje Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je predviđeno uvođenje neradne nedjelje za trgovine na malo i veliko.Iz Unije poručuju da će Inicijativu za ispitivanje zakona uputiti Ustavnom sudu uz napomenu da se novim zakonskim rješenjem krši korpus ekonomskih prava.

-Tema Jutra:Novi predlog Zakona o zabrani pušenja.Najnovijim odredbama koje je usvojila Vlada, u potpunosti se zabranjuje pušenje u zatvorenim javnim i radnim prostorima, a ubuduće neće biti moguće plaćanje takse da bi u nekom dijelu objekta bilo dozvoljeno pušenje.

- Upisu u srednje škole u Crnoj Gori koji počinje 17. i trajaće do 21.juna.Iz Ministarstva prosvjete dodaju da će konačna rang lista biti objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

- Ljetnjem redu vožnje za korisnike usluga Željezničkog prevoza.U goste nam dolazi Amina Murić, iz PR Službe ŽPCG.

-U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o Preradi mlijeka na gazdinstvima.Nakon usvajanja Agrobudžeta u dijelu njene primjene, održana je prezentacija u svim opštinama. Na poziv poljoprivrednih proizvođača u nekim gradovima su organizovani dodatni sastanci kako bi bili sigurni da su svi upoznati sa procedurom realizacije mjere.

Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Gorica Radulović, načelnica Direkcije za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Posjeti princa Alberta II od Monaka i princa Nikole Petrovića Njegoša Insitutu za biologiju mora.Prisustvovali su prezentaciji projekta „Proučavanje, zaštita i mogući uzgoj školjke palasture (Pinna nobilis) u Bokokotorskom zalivu“– PinnaSPOT.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o mostovima na Maloj rijeci, boravku djece na otvorenom I opasnostima po zdravlje, džez festivalu i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:
- Organizaciji rada JPU ”Djina Vrbica” tokom ljetnje sezone

- Koncertu ”Art Mix MNE” koji organizuje Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina

- Mat filmu koji je na programu Podgoričkog kulturnog ljeta

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније