Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 06. 2019. 22:36 >> 22:36
1

U JUTARNJEM

O obveznicama i Zakonu o unutrašnjoj trgovini

U emisiji govorimo o odluci Vlade da emituje obveznice u vrijednosti od 190 miliona eura.

 

Na sjednici održanoj 4.aprila, usvojene su Odluka o emisiji državnih hartija od vrijednosti koje dospijevaju 2024. i Odluka o emisiji državnih hartija od vrijednosti koje dospijevaju 2026. u cilju obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta za 2019.godinu. Prva Odluka je na iznos od 140 miliona eura i na 5 godina otplate i kamatnom stopom od 3%, a druga Odluka je na iznos od 50 miliona eura na period otplate 7 godina i kamatnom stopom 3,5%. 

-Tema Jutra: 

Zakon o unutrašnjoj trgovini. Poštovanje izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim se, između ostalog uvodi neradna nedjelja, pratiće sve nadležne službe, a oni koji se o njega ogluše biće sankcionisani. Opširnije na tu temu razgovaramo sa predstavnikom Ministarstva ekonomije. 

-Godišnjim naknadama koje uvodi Ministarstvo održivog razvoja i turizma za vlasnike bespravnih objekata koji nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju.Vlasnici će plaćati godišnju naknadu za korišćenje zemljišta od 3,55 do 14,2 eura po kvadratu, što će odrediti opštine.Podsjetimo, do sada je, na osnovu podataka prikupljenih od jedinica lokalne samouprave, ukupno obrađeno 29.000 zahtjeva za legalizaciju. 

-Zahtjevu koji je Udruženje Roditelji predalo Fondu za zdravstveno osiguranje kojim traže da fiksne proteze za djecu budu besplatne.Kako navode, zbog lošeg materijalnog stanja roditelji neke djece, koja imaju određene nepravilnosti vilice, nijesu u mogućnosti da izdvoje 600 eura za fiksnu protezu za jednu vilicu, odnosno 1.200 eura za obje.  

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o radu Regionalne evropske komisije Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE). Na 87. generalnoj skupštini OIE-a koja je održana krajem maja u Parizu, Vesna Daković, direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove imenovana je za potpredsjednicu. 

- Radu Porodičnog smještaja za odrasla i stara lica koji obezbjedjuje Centar za socijalni rad. 

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o diplomatskim odnosima izmedju Crne Gore i Italije, problemu kanalizacije u Perastu i Tivtu,gradskim parkovima, i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Natasa Vukajlović će informisati o:

 -Prvim javnim punionicama za električne automobile koje će uskoro dobiti Podgorica

 - V izdanju Džada Fest-a

 - Koreobajci ”Uspavana ljepotica” 

- Naša ekipa će posjetiti i Zavod za hitnu medicinsku pomoć 

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

 

 Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније