Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

25. 05. 2019. 22:34   >>  22:33

JUTARNJI PROGRAM

Šta sve Crna Gora nudi zaljubljenicima u prirodu

Temu Jutra: Šta podrazumijeva organizovani boravak u prirodi i šta sve ima Crna Gora da ponudi zaljubljenicima u prirodu? Zbog čega je važno planski se pripremiti i kako to treba da učinimo? Koje situacije ne možemo da predvidimo i kako da se ponašamo ukoliko nam se neka od njih dogodi? U kom dijelu Crne Gore je priroda "najopasnija"? Čemu nas priroda uči, kako da je posmatramo, kako da uživamo u njoj? Naš gost biće prirodnjak prof.dr Radivoje Vuković.

U nastavku emisije ugostićemo renomiranog crnogorskog slikara Srđana Vukčevića. U galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju do 15. juna postavljena je njegova izložba "Mignonnettes". Do sada je imao preko 50 samostalnih izložbi i skoro 300 grupnih i kolektivnih nastupa. Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja, između ostalih i najvećeg crnogorskog državnog priznanja - Trinaestojulske nagrade.

Najavljujemo osmo izdanje manifestacije "Gimfest" koju organizuje JU Gimnazija Cetinje. Događaj je edukativnog i kulturno-umjetničkog karaktera, a postao je vidljiv i prepoznat u lokalnoj zajednici, a i na nacionalnom nivou, što govori i priznanje koje je dobio od Prijestonice Cetinje kao i nagrada Nacionalnog partnerstva za preduzetništvo i Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Zavodom za školstvo. U goste nam stiže koordinatorka "Gimfesta" Dejana Dizdar.

Predstavnica crnogorske dijaspore iz Kraljevine Belgije mlada i talentovana Lea Vratnica predstaviće u našem programu premijerno spot za pjesmu "Poljem se vija".

Upoznaćemo Milanku Perunović iz Nikšića, koja na pragu šeste decenije spaja zdravo i korisno.Bere ljekovito bilje i samoniklo voće.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje. Pored servisnih informacija Saša Radović informiše nas o "sadržaju" potrošačke korpe. Vrijednost minimalne potrošačke korpe u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 648,1 euro, što je 0,5 odsto više u odnosu na mart.

Izvještava iz podgoričkog Azila za pse i podsjeća na našu akciju "Udomi, ne kupuj", kojom želimo da ukažemo na važnost odgovornog vlasništva.

Razgovara sa našim sportskim komentatorom Nebojšom Šofrancem o Rolan Garosu koji počinje u nedjelju 26. maja uz direktan prenos na TVCG 2 u 11 sati. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, jedan je od najstarijih turnira na svijetu. Prvi put u istoriji se pojavljuje, čak i prije Vimbldona, tačnije 1871. godine, ali se prvi turnir pod ovim imenom igra tek 20. godina kasnije, 1891. godine;

U Jugoslaviji bratstva i jedinstva, u vrijeme kada se slavio Dan mladosti, mlade nijesu doticala pitanja o međukulturnim i međureligijskim odnosima. Danas su mladi spremni da baš na te teme postave mnoga pitanja i organizuju diskusiju na kojoj su odgovore dobili od predstavnika tri tradicionalne konfesije grada Bara a i Crne Gore. Akcente panel diskusije "Vjera u mlade" prenosi Emina Hodžić Knežević.

Emitovaćemo novu putopisnu avanturu Edina Krnića. Vodi nas u Butan - najsrećniju zemlju na svijetu. Otkriće nam i da li je tačna informacija da u toj zemlji postoji Ministarstvo sreće.

U Jutarnjem i priča o Hanoveru, glavnom gradu Donje Saksonije, na sjeveru Njemačke.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće crni rižoto sa plodovima mora.
U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније