Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

21. 04. 2019. 22:01 >> 22:02

JUTARNJI

Strategija o pravima djece

U emisiji govorimo o:

 

- Strategiji o pravima djece. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, uz podršku UNICEF-a, Ombudsmana, Unije srednjoškolaca i Centra za prava djeteta, konsultovalo preko stotinu djece i mladih iz svih krajeva Crne Gore kako bi osiguralo da nacionalna strategija rješava sva pitanja koja su od značaja za ostvarivanje prava djeteta u Crnoj Gori

-Tema Jutra:Dan planete Zemlje. U Crnoj Gori će brojnim ekološkim akcijama, sa akcentom na klimatske promjene i živi svijet, biti obilježen 22. april - Dan planete Zemlje. Datum je ustanovljen 1970. godine u SAD, a širom svijeta se obilježava od 1992. kada je na Konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.Tim povodom naše gošće biće Ivana Vojinović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nataša Kovačević iz NVO Green Home.

- Projektu “Mladi aktivni građani”. koji realizuje nevladina fondacija Građanska alijansa, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, sa ciljem da mladi identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Zaštiti vinove loze tokom proljeća.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Dragana Radunović iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o pripremama djece za polazak u školu, uspjehu violiniste Milana Stanišića, regati u Tivtu, prezentaciji srednjih stručnih škola na sjeveru i mnoge druge.

Najavljujemo:
- Muzičko–poetsko veče Marinka Pavićevića koje će biti održano u sali Nikšićkog pozorišta, u ponedjeljak, 22. Aprila.Veče je posvećeno jubileju–40. godina od prvog solističkog koncerta Pavićevića u Kino Kulturi u Nikšiću – 1979. godine.Program se izvodi se u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.Umjetnik će biti gost Jutra.

- Festival ”Mediteranske note”.Sa Ivanom Vukčevićem-umjetničkim direktorom festivala govorimo o nastupima najvećih svjetskih virtuoza koji će od 21.do 29.juna boraviti u Tivtu i nastupati na nekoliko koncertnih podijuma u tom gradu.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o:

- Sporazumu o saradnji povodom realizacije programa zelenih Igara malih zemalja Evrope, čiji je Crna Gora domaćin od 27. maja do 1. juna 2019. godine

- Akciji čišćenja Obodskih Mlinova, na Dan planete Zemlje

- Koncertnim aktivnostima Muzičke škole ”Vasa Pavić”
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

 Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније