Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

20. 04. 2019. 22:03   >>  22:17 1

U JUTARNJEM

O kulturi gajenja vinove loze

Temu Jutra posvetićemo projektu "Genetski diverzitet vinove loze u Crnoj Gori". Kultura gajenja vinove loze u Crnoj Gori datira još iz predromanskog perioda, a vino je vjekovima bilo dio crnogorske tradicije, vjere, kulture i običaja. Naša gošća biće direktorica sektora razvoja i investicija u kompaniji “13. Jul Plantaže” prof.dr Verica Maraš.

 

U nastavku:
Dalibor Purhmajer, osnivač Vedske akademije biće gost Jutra. Nakon studija fizike odlazi u Indiju i i upoznaje se sa drevnom vedskom filozofijom i metafizikom, ,drevnim sanskritskim tekstovima i učenjima drevnih Veda - ajurveda ((prirodna medicina), Joga, Vastu (uređenje prostornih energija u skladu sa prirodnim zakonima) i Jyotiš (vedska astrologija).

Magistar farmacije i ambasador najveće škole za ishranu i zdrave stilove života sa lokacijom u Njujorku- Ivana Gojković govoriće za naš program o tome kako da kreiramo zdrave navike, kako da iskoristimo svoj puni potencijal i kako da iskreiramo najbolju i najzdraviju verziju sebe.
Predstavićemo i specifičnu vještinu plesa i akrobacija na posebnom rekvizitu - Obruču- ringu (Aerial hoop). Drevna cirkuska vještina od koje zastaje dah, oblikuje tijelo, povećava snagu i fleksibilnost. Na njemu se izvode akrobacije u vazduhu kroz razne figure i sekvence, u kojima se spaja ples i gimnastika. Prvi put u Crnoj Gori umijeće na Aerial hoop-u predstaviće koreografkinje Tatiana Kotova i Tamara Raičević.

Govorićemo i o humanitarnom projektu „Oslikajmo ljubav“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo, drugu godinu zaredom. Naši gosti - izvršni direktor JUB Crna Gora Tadija Jelovac i glumica, PR projekta Anja Drljević

Dječak Ivan Vojnić iz Tivta osvojio je prvu nagradu u 1.kategoriji je na međunarodnom festivalu dječje pjesme “Zagi fest” koji je održan u Zagrebu. Ivan će biti naš gost i pjevaće pobjedničku pjesmu.

Aleksandar Jovanović predstaviće najnoviju pjesmu “Hvala ti Podgorice”.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje.Pored servisnih informacija Nataša Vukajlović izvještava iz Podgorice , Budve i Tivta:
- donosi priču o četkici za zube “za ponijeti” - izum Budvana Marka Ivančevića i Iva Ivanovića koji ima integrisanu izmjenjivu patronu sa pastom za zube;

-Iz Tivta informiše o sezoni jedrenja i Regati koja se održava u nedjelju. Izvještavaće i sa najnovijeg broda naših nautičara koji su postigli sjajan rezultat na najvećoj svjetskoj regati „Barcolane”, koja se, inače, računa kao svjetsko prvenstvo u jedrenju u OPEN kategoriji.Posada jedrilice „Tutta Trieste 2”, sa skiperom Milošem Radonjićem iz kotorskog JK „Lahor”, osvojila je drugo mjesto u klasi „maxi” i 12. mjesto u generalnom plasmanu „Barcolane” medju 3.000 učesnika.

Emitovaćemo novu putopisnu avanturu Edina Krnića. Ove nedjelje vodi nas u Mongoliju. Između Ulan Batora i pustinje Gobi naišao je na gradić Ulziit, u kom živi samo 279 stanovnika. I baš u tom gradu, doživio je veče za pamćenje...

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Pripremaće potaž od graška.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније