Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

15. 04. 2019. 22:32 >> 22:30

U JUTARNJEM

O uspjehu barskih ljekara

U emisiji govorimo o:

- Uspjehu barskih ljekara. U Opštoj bolnici u Baru nedavno je uspješno obavljena operacija na tumorom zahvaćenoj bešici, koja je zamijenjena „novom”. Riječ je o operaciji koja pacijentu omogućava da se oslobodi katetera, jer je sačuvana fiziologija mokrenja, ali i fiziologija seksualne funkcije. Taj složeni zahvat izveo je tim ljekara na čelu sa urologom dr Jovanom Ivovićem koji će, tim povodom, biti gost Jutarnjeg programa.

-Tema Jutra: Svjetski dan glasa. Da li možete da zamislite život bez glasa?Glas je glavni alat za komunikaciju i zato je svake godine 16. april posvećen baš tom datumu. Cilj Svjetskog dana glasa je isticanje važnosti glasa u svakodnevnom životu.Tom temom se bavimo u razgovoru sa dr Elvirom Zvrkom-direktorom Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju.

-U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Prestanku radnog odnosa i naknadi štete, u slučaju nezakonitog raskida Ugovora o radu.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokatIca Milica Saveljić.

-91.godišnjici postojanja i rada Privredne komore Crne Gore. Aktivnosti Komore usmjerene su prije svega na stvaranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje. Kao institucija duge tradicije ravnopravno zastupa i štiti interese svih članica, odnosno crnogorske privrede u cjelini.

-Aktivnostima Udruženja defektologa Crne Gore. Programski ciljevi i zadaci Udruženja bazirani su na afirmaciji defektološke struke i aktivnostima na unapređenju sveukupne društvene brige o djeci sa smetnjama u razvoju, osobama sa invaliditetom i poremećajima ponašanja.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o prenatalnoj dijagnostici, aktivnostima volontera iz Mojkovca, sistematskim pregledima u Budvi i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o:

- Prstenovanju ptica na Marezi, u organizaciji Centra za zaštitu i proučavanje ptica

- Konkursu Art Festivala za kratke price i poeziju

- Obukama spasilaca na vodi, u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније