Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

25. 03. 2019. 22:15 >> 21:37

U JUTARNJEM

O problemu crvenog mulja u bazenima KAP-a

U emisiji govorimo o:

- Osnovanom Udruženju logopeda Crne Gore.

O potrebi formiranja i važnosti tog poziva, govori i podatak, da je u našoj zemlji, do prije desetak godina, broj logopeda bio neznatan, dok sada Udruženje broji preko 70 članova.

-Tema Jutra: Problem crvenog mulja u bazenima KAP-a.

Šta se dešava sa rješavanjem crne ekološke tačke? Na koji način vlasti rješavaju problem 7,5 miliona tona opasnih materija?Da li ima posljedica po zdravlje gradjana i životnu sredinu?Kako Brisel gleda na zahtjev Crne Gore da se rješavanje ekoloških problema KAP-a odloži za 11 godina?Na ta i druga pitanja odgovara predstavnik Centra za ekotoksikološka istraživanja.

- U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Maloljetničkoj delikvenciji.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Antonio Brajović.

- Javnom pozivu za dodjelu podrške pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika za 2019 godinu.Javni poziv daje mogućnost nezaposlenima, starosti od 18 do 35 godina, koji imaju završenu srednju školu ili fakultet poljoprivredne ili veterinarske struke i koji posjeduju ili imaju poljoprivredno zemljište u zakupu da pokrenu proizvodnju u svim sektorima poljoprivrede.

- Zabrani upotreba životinja u cirkusima. Članovi Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje saglasni su sa inicijativom predstavnika NVO Korina i Mreža za zaštitu pasa i mačaka da se izmijeni Zakon o zaštiti dobrobiti životinja, konkretno da se zabrani učešće životinja u cirkusima.Na jucerasnjoj sjednici Savjeta za zaštitu životinja to je bila glavna tema.

- Danima Frankofonije u OŠ "Mustafa Pećanin" u Rožajama.Iskustva govore da je riječ o školi koja podstiče cjelokupan razvoj učenika i nastavnika.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o studentskom aktivizmu, izmjenama i dopunama Zakona o drumskom saobraćaju, rješavanju stambenog pitanja za raseljena lica i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andjela Ralević će informisati o:

- Pripremama Privredne komore u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

- Danima gitare.

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније